Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο Ηλεκτρονικά Ι, να εγγραφούν στις εργαστηριακές ομάδες που επιθυμούν στην καρτέλα "Ομάδες χρηστών" στο eclassτου μαθήματος, μέχρι και την Παρασκευή 15/03/2024.

Για εγγραφή στo ηλεκτρονικό μάθημα EEE.2.5.1 Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός (Α-Κτ), παρακαλώ στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., όσες/οι ανήκετε στο συγκεκριμένο τμήμα (επίθετα Α-Κτ). Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στο 1ο μάθημα 14/3/2024, αίθουσα Β226.

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις», καλούνται όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=3204), επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Ομάδες Εργαστηρίου" το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

 • Τα μαθήματα θα γίνονται ανά δύο εβδομάδες, στην αίθουσα Β119.
 • Οι ομάδες με μονή αρίθμηση θα ξεκινήσουν πρώτες τα μαθήματα και οι ομάδες με ζυγή αρίθμηση θα ακολουθήσουν.
 • Όσοι το παρακολουθούν πρώτη φορά ή δεν έχουν κατοχυρώσει το εργαστήριο (δηλαδή έχουν "κοπεί" από απουσίες) θα επιλέξουν μια από τις ομάδες 01 έως 12.
 • Όσοι έχουν κατοχυρώσει το εργαστήριο (δηλαδή δεν έχουν "κοπεί" από απουσίες) στην ομάδα 20
 • Όλοι οι φοιτητές θα πρέπει να παραδώσουν νέα εργασία.

Εκ του εργαστηρίου

Οι φοιτητές/τριες που θα παρακολουθήσουν το μάθημα Α.Υ.Σ. στο εαρινό 2023-24, και εφόσον ανήκουν με βάση το επώνυμό τους στο τμήμα 4.1 (Α-Μα), παρακαλούνται να εγγραφούν στο αντίστοιχο μάθημα του eclass και στη συνέχεια να εγγραφούν και στην αντίστοιχη Ομάδα Χρηστών «ΑΥΣ Θεωρία 4.1 (Α-Μα) 2023-24 Εαρινό».

Η διδασκαλία του θεωρητικού μέρους του μαθήματος Α.Υ.Σ. θα ξεκινήσει σύμφωνα με το ανακοινωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα Εαρινού εξαμήνου 2023-24, για το τμήμα 4.1 (Α-Μα) τη Δευτέρα 11/3/2024 και ώρα 13:00-15:00 online στο MS Teams, στο εξής link:

Join on your computer, mobile app or room device

Click here to join the meeting

Meeting ID: 334 870 240 941 

Passcode: QphqDh 

Η διάλεξη της Τρίτης 12/3/2024 (13:00-15:00) θα γίνει είτε στο MS Teams είτε με φυσική παρουσία στην αίθουσα, ανάλογα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου σχετικά με την κατάληψη. Θα ακολουθήσει σχετική νεώτερη ανακοίνωση.

Οι υπόλοιπες ανακοινώσεις σχετικά με το μάθημα και η επικοινωνία με τους/τις φοιτητές/τριες θα γίνονται πλέον μέσω του eclass.

Η διδάσκουσα του τμήματος 4.1 (Α-Μα)

Μ. Ραγκούση

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημα «Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις», καλούνται όπως εγγραφούν στην σελίδα του μαθήματος μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=3204).

Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όλες/ους, με σκοπό την έγκαιρη, έγκυρη και πλήρη ενημέρωση, την επικοινωνία με τους διδάσκοντες και γενικά τη διαχείριση του μαθήματος (εγγραφή σε εργαστηριακές ομάδες, υποβολή των Φύλλων Εργασίας του εργαστηρίου, ηλεκτρονικές διαλέξεις, κλπ). Επίσης, σε αυτόν τον ηλεκτρονικό τόπο του μαθήματος στο Moodle, θα αναρτάται όλο το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος, τόσο για το θεωρητικό όσο και για το εργαστηριακό μέρος του, το ωρολόγιο πρόγραμμα των εργαστηριακών ομάδων και το εκπαιδευτικό υλικό.

Όποιος/α είχε παρακολουθήσει το μάθημα και στο παρελθόν χρειάζεται να γίνει ξανά η εγγραφή στο Moodle, μια και η πλατφόρμα ξεκινά με νέες λίστες κάθε εξάμηνο.

Από τις 11/03/2024, η επικοινωνία (μηνύματα, ανακοινώσεις) θα γίνεται μόνο μέσω του Moodle.

Ενημερώνονται οι φοιτητές/ήτριες, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το μάθημα Λειτουργικά Συστήματα το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, ότι η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Δευτέρα 11/3/2024 και ώρα 11:15 π.μ.

Ο σύνδεσμος της συνάντησης είναι: ΕΕΕ.8.3.1 Δευτέρα 11/3/2024

Επίσης, αύριο 10/3/2024 θα γίνει εκκαθάριση του μητρώου των χρηστών του μαθήματος στο eclass και θα διαγραφούν όσοι/ες έχουν εγγραφεί πριν την 1/1/2024.
Όποιος/α επιθυμεί να παρακολουθήσει το μάθημα το τρέχον εξάμηνο πρέπει να εγγραφεί στο: https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE372/.

Ο διδάσκων
Ε. Κυριάκης-Μπιτζάρος

Καλούνται όλοι οι φοιτητές/τριες που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Προηγμένα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου », κατά το εαρινό εξάμηνο 2023-2024, να εγγραφούν στο μάθημα μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-class, επιλέγοντας από την καρτέλα «ομάδες χρηστών» το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 11/3/24 (12μμ) και παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Παρασκευή 15/3/24 (12μμ).
Όλες οι σχετικές ανακοινώσεις από τους διδάσκοντες θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας αυτής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ανανέωσης των καταστάσεων έχει γίνει διαγραφή από το μάθημα στο e-Class όλων των εγγεγραμμένων χρηστών παρελθόντων ετών, οπότε όσοι έχουν κάνει ήδη εγγραφή θα πρέπει να ελέγξουν την εγγραφή τους και αν χρειαστεί να κάνουν επανεγγραφή.


Εκ του εργαστηρίου.

Με αφορμή την έναρξη μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου 2024, ανακοινώνονται τα παρακάτω:

 1. Οι ενημερώσεις σχετικά με το μάθημα και για τους δύο διδάσκοντες (Πατρικάκης – Φερλές), θα γίνονται μέσω του σχετικού μαθήματος στο eclass, στο οποίο καλούνται να εγγραφούν όλοι/ες οι φοιτητές/τριες. Ο σχετικός σύνδεσμος ακολουθεί: https://eclass.uniwa.gr/modules/announcements/?course=EEE223.
 2. Οι εγγραφές στο eclass γίνονται μετά από αίτηση των φοιτητών/τριων και ακόλουθη αποδοχή από τους διδάσκοντες, οπότε καλούνται οι φοιτητές/τριες του μαθήματος να προχωρήσουν σε εγγραφή τους, εν όψει της έναρξης των μαθημάτων την 11η Μαρτίου 2024.
 3. Σε περίπτωση που κάποιος/α είχε παρακολουθήσει το μάθημα και στο παρελθόν χρειάζεται να γίνει ξανά η εγγραφή στο eclass, μια και η πλατφόρμα ξεκινά με νέες λίστες κάθε εξάμηνο.
 4. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εγγραφή στο eclass ΔΕΝ αντικαθιστά την υποχρεωτική δήλωση του μαθήματος στη γραμματεία του τμήματος
 5. Η διάλεξη της Δευτέρας 11/3/2024 θα έχει ως αντικείμενο την εισαγωγή στο μάθημα, τις διαδικασίες, τις εργασίες, την αξιολόγηση και την παρουσίαση των ενοτήτων, και πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Ο σχετικός σύνδεσμος θα ανακοινωθεί στο eclass έως και την Παρασκευή 8/3/2024.

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημα «Ειδικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις», καλούνται όπως εγγραφούν στην σελίδα του μαθήματος μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=3201).

Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όλες/ους, με σκοπό την έγκαιρη, έγκυρη και πλήρη ενημέρωση, την επικοινωνία με τους διδάσκοντες και γενικά τη διαχείριση του μαθήματος ( εκπαιδευτικό υλικό, υποβολή των Φύλλων Εργασίας, ηλεκτρονικές διαλέξεις, κλπ).

Οποιος/α είχε παρακολουθήσει το μάθημα και στο παρελθόν χρειάζεται να γίνει ξανά η εγγραφή στο Moodle, μια και η πλατφόρμα ξεκινά με νέες λίστες κάθε εξάμηνο.

Από τις 11/03/2024, η επικοινωνία (μηνύματα, ανακοινώσεις) θα γίνεται μόνο μέσω του Moodle.

 

Οι φοιτητές για τους οποίους έχει εγκριθεί η μεταγραφή τους και διαθέτουν αριθμό μητρώου μπορούν να προσέλθουν στο εργαστήριο Φυσικής, (αίθουσα Β219), από Δευτέρα 27/11/2023 έως Πέμπτη 30/11/2023, τα δίωρα 11:00-13:00 ή 13:00-15:00 για να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τη δεύτερη άσκηση του εργαστηρίου.

Η πρώτη άσκηση θα αναπληρωθεί μετά το τέλος των τεσσάρων ασκήσεων του εργαστηρίου.

Εκ του εργαστηρίου Φυσικής

Καλούνται όλοι οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου ΙΙ», κατά το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024, να εγγραφούν στο μάθημα μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-class, επιλέγοντας από την καρτέλα «ομάδες χρηστών» το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης. Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Δευτέρα 30/10/2023. Όλες οι σχετικές ανακοινώσεις από τους διδάσκοντες θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας αυτής. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ανανέωσης των καταστάσεων έχει γίνει διαγραφή από το μάθημα στο e-Class όλων των εγγεγραμμένων χρηστών παρελθόντων ετών, οπότε όσοι έχουν κάνει ήδη εγγραφή θα πρέπει να ελέγξουν την εγγραφή τους και αν χρειαστεί να κάνουν επανεγγραφή.

Εκ του εργαστηρίου.

Οι εγγραφές στο Εργαστήριο Φυσικής για το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024 θα γίνουν αποκλειστικά μέσω EClass, στη διεύθυνση https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE464 , από 19/10/2023, 21:00, έως 26/10/2023, 21:00. Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι πρωτοετείς φοιτητές και οι φοιτητές παλαιότερων εξαμήνων που δεν το έχουν παρακολουθήσει καθόλου ή το έχουν παρακολουθήσει ελλιπώς. Οι φοιτητές που δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στο EClass να στέλνουν μήνυμα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο βαθμός του εργαστηρίου παλαιότερων ετών φέτος θα κρατηθεί, αλλά ο βαθμός του τρέχοντος εξαμήνου και μετά θα ισχύει μόνο για ένα χρόνο.

Ενημερώνονται οι πρωτοετείς φοιτητές ότι:

το μάθημα «Φυσική» αποτελείται από θεωρία και εργαστήριο. Οι φοιτητές βαθμολογούνται με γραπτή εξέταση και στα δύο μέρη του μαθήμαος, κατά τις δύο εξεταστικές περιόδους του ακαδημαϊκού έτους (Φεβρουάριος και Σεπτέμβριος).

Σε ενδεχόμενη αποτυχία (είτε στο θεωρητικό είτε στο εργαστηριακό μέρος του μαθήματος), δεν υπάρχει η δυνατότητα διατήρησης του βαθμού (θεωρίας ή εργαστηρίου) και οι φοιτητές υποχρεούνται να δηλώσουν το μάθημα στην επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Με την έναρξη των εργαστηριακών ασκήσεων, θα δοθεί στους φοιτητές ο κανονισμός του εργαστηρίου. Εκεί, περιγράφεται λεπτομερώς με ποιον ακριβώς τρόπο θα αξιολογηθούν οι φοιτητές (επαναπαρακολούθηση ή γραπτή εξέταση) που δεν θα έχουν προβιβάσιμο τελικό βαθμό στο σύνολο του μαθήματος.

Καλούνται οι φοιτητές/ήτριες που πρόκειται να παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 να προχωρήσουν στην εγγραφή τους μέχρι 20/10/2023 και ώρα 23:59  στην πλατφόρμα moodle στη διεύθυνση:

https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=2293

χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό τους λογαριασμό.

Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες.

Μία για τους/τις φοιτητές/ήτριες που παρακολουθούν το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, και

μία για αυτούς/ές που το έχουν παρακολουθήσει σε προηγούμενο εξάμηνο και επιθυμούν να το παρακολουθήσουν εκ νέου.

Το κλειδί εγγραφής είναι: digilab2023.

Οταν ολοκληρωθεί η εγγραφή στο μάθημα θα ανακοινωθούν τα εργαστηριακά τμήματα και οι εγγεγραμμένοι/ες θα πρέπει να επιλέξουν ένα από αυτά. 

Όσοι/ες φοιτητές/ήτριες έχουν παρακολουθήσει το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος σε προηγούμενο εξάμηνο και οφείλουν μόνο την τελική εξέταση ΔΕΝ απαιτείται να κάνουν τώρα εγγραφή. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για συμμετοχή στην τελική εξέταση.

Ε. Κυριάκης - Μπιτζάρος

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις», καλούνται όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=3065), επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Επιλογή Ομάδας Εργαστηρίου"  το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει επαρκώς το εργαστήριο (δεν έχουν κοπεί από απουσίες) θα γραφτούν στην ομάδα 10.
Η δήλωση του μαθήματος είναι υποχρεωτική για την παρακολούθηση του μαθήματος.

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ Ι

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

12/10/2023

 

Ενημερώνονται οι πρωτοετείς καθώς και όσοι φοιτητές οφείλουν το σύνολο του μαθήματος «Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι», ότι οι εγγραφές στο εργαστηριακό μέρος του μαθήματος, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-class: «Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι (Ε) 2023-2024(Χειμ) (EEE.1.3)», θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 16.10.2023 και ώρα 11:30 έως το Σάββατο 21.10.2023 και ώρα 11:30.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 • Η εγγραφή στο eclass του εργαστηρίου είναι υποχρεωτική.
 • Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στο eclass είναι οριστική.
 • Για θέματα που αφορούν στο εργαστήριο, θα ενημερώνεστε αποκλειστικά μέσω του eclass.

Προϋπόθεση είναι να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass με τα ιδρυματικά σας στοιχεία (Επώνυμο, Όνομα, Αριθμό Μητρώου, …@uniwa.gr).

 

 

Εκ του εργαστηρίου

Όσοι φοιτητές/τριες έχουν πτυχίο επιπέδου Β2 ή ανώτερο απαλλάσσονται από την ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι & ΙΙ (α’ & β΄ εξαμήνων), αφού προσκομίσουν αντίγραφο του πτυχίου αυτού στην γραμματεία του τμήματος μαζί με αίτηση που θα τους δοθεί εκεί. Ακολούθως, οι αιτήσεις αξιολογούνται  και ανακοινώνονται τα αποτελέσματα στο τέλος κάθε εξαμήνου, δηλαδή Φεβρουάριο & Ιούνιο.

Η διαδικασία αυτή ισχύει για όλη την διάρκεια των σπουδών μέχρι την λήψη του πτυχίου και γίνονται επίσης αποδεκτά πτυχία που θα αποκτηθούν κατά την διάρκεια των σπουδών των φοιτητών/τριών.

Όσοι απαλλάσσονται δεν χρειάζεται να παρακολουθούν τα μαθήματα (εκτός αν θέλουν) και δεν δίνουν τελικές εξετάσεις γι αυτά και επομένως δεν υπάρχει βαθμός γι αυτά.

Ο Καθηγητής

Παναγιώτης Τσατσαρός

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαδικασία μπορεί να γίνει και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ: θα πρέπει να στείλετε το πτυχίο σας μαζί με την αίτηση που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος με τον όρο "γενική αίτηση".

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο Ηλεκτρονικά ΙΙ, να εγγραφούν στο αντίστοιχο μάθημα στο eclass και να εγγραφούν στις εργαστηριακές ομάδες που επιθυμούν στην καρτέλα "Ομάδες χρηστών", μέχρι και την Παρασκευή 20/10/2023.

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Ηλεκτρολογικό & Ηλεκτρονικό Σχέδιο με Η/Υ», καλούνται όπως εγγραφούν, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=3061),  επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Επιλογή Ομάδας Εργαστηρίου"  το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει επαρκώς το εργαστήριο (δεν έχουν κοπεί από απουσίες), θα γραφτούν στην ομάδα 21.
 
Η δήλωση του μαθήματος είναι υποχρεωτική για την παρακολούθηση του μαθήματος.
 

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2023.

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημα «Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις», καλούνται όπως εγγραφούν στην σελίδα του μαθήματος μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=3065).

Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όλες/ους, με σκοπό την έγκαιρη, έγκυρη και πλήρη ενημέρωση, την επικοινωνία με τους διδάσκοντες και γενικά τη διαχείριση του μαθήματος (εγγραφή σε εργαστηριακές ομάδες, υποβολή των Φύλλων Εργασίας του εργαστηρίου κλπ). Επίσης, σε αυτόν τον ηλεκτρονικό τόπο του μαθήματος στο Moodle, θα αναρτάται όλο το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος, τόσο για το θεωρητικό όσο και για το εργαστηριακό μέρος του, το ωρολόγιο πρόγραμμα των εργαστηριακών ομάδων και το εκπαιδευτικό υλικό. 

Από τις 16/10/2023, η επικοινωνία (μηνύματα, ανακοινώσεις) θα γίνεται μόνο μέσω του Moodle, όπως επίσης και η εγγραφή στις εργαστηριακές ομάδες ( για την οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες).

Εκ του εργαστηρίου

Καλούνται οι φοιτητές/ τριες που θα παρακολουθήσουν το μάθημα "Ηλεκτροτεχνικά Υλικά", να εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας eclass στο μάθημα Ηλεκτρoτεχνικά Υλικά (EEE.3.2) στο σύνδεσμο https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE330/

Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όλες/ους, με σκοπό την έγκαιρη, έγκυρη και πλήρη ενημέρωση, την επικοινωνία με τους διδάσκοντες και γενικά τη διαχείριση του μαθήματος (εγγραφή σε εργαστηριακές ομάδες, υποβολή των Φύλλων Εργασίας του εργαστηρίου κλπ). Επίσης, στον ηλεκτρονικό τόπο του μαθήματος στο eclass, θα αναρτάται όλο το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος, τόσο για το θεωρητικό όσο και για το εργαστηριακό μέρος του, το ωρολόγιο πρόγραμμα των εργαστηριακών ομάδων και τα έντυπα των Φύλλων Εργασίας. 

Από τις 5/10/2023, η επικοινωνία (μηνύματα, ανακοινώσεις) θα γίνεται μόνο μέσω του eclass, όπως επίσης και η εγγραφή στις εργαστηριακές ομάδες ( για την οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες). 

Εκ του εργαστηρίου

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημα «Ηλεκτρολογικό & Ηλεκτρονικό Σχέδιο με Η/Υ», καλούνται όπως εγγραφούν στην σελίδα του μαθήματος μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=3061).

Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όλες/ους, με σκοπό την έγκαιρη, έγκυρη και πλήρη ενημέρωση, την επικοινωνία με τους διδάσκοντες και γενικά τη διαχείριση του μαθήματος (εγγραφή σε εργαστηριακές ομάδες, υποβολή των Φύλλων Εργασίας του εργαστηρίου κλπ). Επίσης, σε αυτόν τον ηλεκτρονικό τόπο του μαθήματος στο Moodle, θα αναρτάται όλο το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος, τόσο για το θεωρητικό όσο και για το εργαστηριακό μέρος του, το ωρολόγιο πρόγραμμα των εργαστηριακών ομάδων και το εκπαιδευτικό υλικό. 

Από τις 10/10/2023, η επικοινωνία (μηνύματα, ανακοινώσεις) θα γίνεται μόνο μέσω του Moodle, όπως επίσης και η εγγραφή στις εργαστηριακές ομάδες ( για την οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες).

Εκ του εργαστηρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ *
Εξεταστικής Περιόδου Σεπτεμβρίου 2023 
  ΔΕΥΤΕΡΑ 2/10/2024 ΤΡΙΤΗ 3/10/2024
ΩΡΑ                                 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ                     ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ
9.00 έως 12.00 ΕΕΕ8-3.6  Νανοηλεκτρονικές Διατάξεις
Διδάσκων: Π. Φωτόπουλος
ZB001      
EEE 1-6 Οργάνωση & Διοίκηση Επιχ
Διδάσκων: Π. Φωτόπουλος
ΖΒ001      
EE 1-7 Επιστήμη Τεχνολογία Κοινωνία
Διδάσκων: Π. Φωτόπουλος
ΖΒ001      
12.00 έως 15.00 EEE.6.7  Αρχές Θερμοδυναμικής & Μετάδοσης Θερμότητας
Διδάσκων: Κ. ΚΑΛΚΑΝΗΣ
Β114α ΕΕΕ.4.3 Τεχνική Μηχανική
Διδάσκων: Κ. ΚΑΛΚΑΝΗΣ
Β114α
 
*  Αφορά μαθήματα για τα οποία υπήρξαν σχετικά αιτήματα φοιτητών που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν, λόγω του ότι ήταν είτε νοσήσαντες από covid-19, είτε   πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες. Επίσης αφορά και μαθήματα που δεν κατέστη δυνατή η εξέταση λόγω προλβημάτων στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά την 21/9/2023.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ανακοικώνσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος για τους νοσήσαντες από covid-19 και τους πλημμυροπαθείς, οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους καθηγητές και έχει ελεγχθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στις ανακοινώσεις αυτές.

Ανακοινώνεται στους ενδιαφερόμενους φοιτητές ότι η εξέταση του μαθήματος EEE.8-3.6 Νανοηλεκτρονικές Διατάξεις, η οποία δεν κατέστη δυνατό να διεξαχθεί την προηγούμενη Πέμπτη 21/9/2023, μεταφέρεται να διεξαχθεί την Δευτέρα 2/10/2023 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα ΖΒ001.

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές έχουν δικαίωμα (το έχουν δηλώσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 και έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος) να λάβουν μέρος στην επαναληπτική εξέταση του μαθήματος «Ηλεκτρολογικό και Ηλεκτρονικό Σχέδιο», τη Τετάρτη, 20/09/2023 (18:00-21:00), να επισκεφτούν την σελίδα του μαθήματος στο Moodle, στο σύνδεσμο Συμμετοχή στην Εξέταση Σεπτεμβρίου 2023 και να το δηλώσουν (μέχρι 15/09/2023 και ώρα 12:00).

Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και εξυπηρετεί την ομαλή διεξαγωγή και σωστή οργάνωση της εξέτασης (Υπολογιστές, επιτηρητές, κτλ).

Για την ομαλότερη οργάνωση και διεξαγωγή την εξέτασης του μαθήματος "Ηλεκτρολογικό & Ηλεκτρονικό Σχέδιο με Η/Υ", καλούνται, όσοι φοιτητές έχουν δικαίωμα εξέτασης (Π.Ε. > 11ο εξάμηνο ή Τ.Ε.), όπως δηλώσουν συμμετοχή στην φόρμα η οποία έχει αναρτηθεί στην σελίδα του μαθήματος στο Moodle.

https://moodle.uniwa.gr/mod/choicegroup/view.php?id=7055.

 

Η φόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 25/06/2023

Για τους/στις φοιτητές/τριες που είχαν επιλέξει το μάθημα ΕΕΕ.9-3.8 "ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ" κατά το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2022-23, η διδασκαλία του μεταφέρθηκε και θα γίνει στο ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2022-23, όπως είχε ανακοινωθεί. 

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 20/3/2023 και θα γίνονται

Δευτέρα 15:00-17:00 (ZA-008-009), και Τετάρτη 09:00-11:00 (ZB002)

Οι επόμενες ενημερώσεις και το υλικό του μαθήματος θα βρίσκονται στο eclass του μαθήματος.

 

H διδάσκουσα

Μ. Ραγκούση

Ενημερώνονται οι φοιτητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα EEE.8-3.1 Λειτουργικά Συστήματα και EEE.8-3.3 Βάσεις Δεδομένων το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, ότι οι διαλέξεις ξεκινούν την τρέχουσα εβδομάδα (13-17/3/2023) σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του τμήματος.

Την Παρασκευή 11/3/2023, στις 11.00 στο Αμφιθέατρο Χατζηνικολάου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην οποία θα συμμετάσχουν και οι δύο διδάσκοντες (Πατρικάκης – Τάτλας) όπου θα παρουσιαστεί το μάθημα, ο τρόπος διδασκαλίας και αξιολόγησης. Το μάθημα θα είναι κοινό και για τα δύο τμήματα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα, κάθε τμήμα θα ακολουθεί το πρόγραμμα διδασκαλίας το οποίο έχει ανακοινωθεί από τη γραμματεία του τμήματος.

Η διάλεξη της Δευτέρας 6/3 (Τμήμα 6-1) θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Οι διαλέξεις της Τρίτης 7/3 και της Πέμπτης 9/3 (Τμήμα 6-2) αναβάλλονται λόγω απουσίας του διδάσκοντος.

Αγαπητοί φοιτητές, από την Δευτέρα 6/03/23 στις 12:00μμ εώς την Πέμπτη 9/03/23 στις 12:00μμ, θα ανοίξουν τα τμήματα για την εγγραφή σας στο εργαστήριο Προηγμένα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

 • Η εγγραφή σας γίνεται αποκλειστικά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του e- class, επιλέγοντας μέσω του πεδίου «Ομάδα χρηστών», το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.
 • Η δήλωση του μαθήματος είναι υποχρεωτική.
 • Η εγγραφή στις παραπάνω Ομάδες στο εργαστήριο είναι υποχρεωτική και για όσους φοιτητές οφείλουν το εργαστηριακό μέρος σε προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.
 • Το εργαστήριο για κάθε τμήμα θα γίνεται κάθε δεύτερη εβδομάδα. Την πρώτη εβδομάδα που θα λειτουργήσει το εργαστήριο θα ασκηθούν όσοι είναι γραμμένοι στις μονές ομάδες τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες.
 • Κατά την διάρκεια των εγγραφών υπάρχει η δυνατότητα απεγράφης και εγγραφής στα επιθυμητά διαθέσιμα δίωρα. Μετά την ολοκλήρωση των εγγράφων( Πέμπτη 9/3/23 , 12:00μμ) θα γίνονται μόνο αμοιβαίες αλλαγές και πριν την έναρξη των εργαστηριακών ασκήσεων.
 • Για ό,τι σχετίζεται με το εργαστήριο, θα ενημερώνεστε με ανακοινώσεις μέσω του e- class.

 

Σύντομα θα δημοσιευτεί νέα ανακοίνωση με το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηριακών ασκήσεων ανά ομάδα, με ημερομηνίες και άσκηση.

Εκ του εργαστηρίου

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο Ηλεκτρονικά Ι, να εγγραφούν στο αντίστοιχο μάθημα στο eclass και να εγγραφούν στις εργαστηριακές ομάδες που επιθυμούν στην καρτέλα "Ομάδες χρηστών", μέχρι και την Παρασκευή 03/03/2023.

Καλούνται οι φοιτητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν το μάθημα Σχεδίαση Λογικών Κυκλωμάτων κατά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο να εγγραφούν το συντομότερο στην πλατφόρμα του μαθήματος στο eclass. 

Υπενθυμίζεται ότι τα τμήματα διδασκαλίας του μαθήματος έχουν ως εξής:

Τμήμα 2-1: από Α έως Κλ, Διδάσκων Δημήτριος Μετάφας

Τμήμα 2-2: από Κο έως Ξ, Διδάσκων Οδυσσέας Τσακιρίδης

Τμήμα 2-3: από Ο έως Ω, Διδάσκων Ευστάθιος Κυριάκης-Μπιτζάρος

Η εγγραφή στην πλατφόρμα είναι υποχρεωτική, γιατί όλες οι ανακοινώσεις του μαθήματος κατά τη διάρκεια του εξαμήνου αναρτώνται μόνο στο eclass.

 Την Παρασκευή 4/3/2023, στις 11.00 στο Αμφιθέατρο Χατζηνικολάου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διάλεξη του μαθήματος των Δικτύων Υπολογιστών. Σε αυτή τη διάλεξη στην οποία θα συμμετάσχουν και οι δύο διδάσκοντες (Πατρικάκης – Τάτλας), θα παρουσιαστεί το μάθημα, ο τρόπος διδασκαλίας και αξιολόγησης. Το μάθημα θα είναι κοινό και για τα δύο τμήματα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα, κάθε τμήμα θα ακολουθεί το πρόγραμμα διδασκαλίας το οποίο έχει ανακοινωθεί από τη γραμματεία του τμήματος.

Ενημερώνονται οι φοιτητές του τυπικού εξαμήνου (6ου), καθώς και όσοι οφείλουν το σύνολο του μαθήματος «Ηλεκτρικές Μετρήσεις», ότι οι εγγραφές μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-class θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 06/03/2023 και ώρα 13:00.

Η εγγραφή στο eclass του εργαστηρίου είναι υποχρεωτική. Προϋπόθεση είναι να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass με τα ιδρυματικά σας στοιχεία (Επώνυμο, Όνομα, Αριθμό Μητρώου, …@uniwa.gr).

Εκ του εργαστηρίου

Ενημερώνονται οι φοιτητές του τυπικού εξαμήνου (2ου), καθώς και όσοι οφείλουν το σύνολο του μαθήματος «Ηλεκτρικά Κυκλώματα ΙΙ», ότι οι εγγραφές μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-class θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 06/03/2023 και ώρα 13:00.

Η εγγραφή στο eclass του εργαστηρίου είναι υποχρεωτική. Προϋπόθεση είναι να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass με τα ιδρυματικά σας στοιχεία (Επώνυμο, Όνομα, Αριθμό Μητρώου, …@uniwa.gr).

Εκ του εργαστηρίου

Η έναρξη των διαλέξεων του μαθήματος Ηλεκτρακουστική ΙΙ θα γίνει την Τρίτη 14/3/2023 (τις ώρες και στην αίθουσα που ορίζει το ωρολόγιο πρόγραμμα), λόγω εξ αναβολής εξετάσεων την Τρίτη 28/2 και προγραμματισμένης απουσίας του διδάσκοντος στο εξωτερικό την Τρίτη 7/3.

Προκειμένου να ξεκινήσει το Εργαστήριο του μαθήματος Ηλεκτρακουστική ΙΙ, όλοι οι φοιτητές που πρόκειται να δηλώσουν το συγκεκριμένο μάθημα στο τρέχον εξάμηνο καλούνται να εγγραφούν άμεσα, αρχικά στο eclass του μαθήματος Ηλεκτρακουστική ΙΙ  και στη συνέχεια σε μια από τις πιο κάτω Ομάδες:
Α. Όσοι έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος «Συστήματα Ήχου» ή του μαθήματος «Ηλεκτρακουστική» παλαιοτέρων προγραμμάτων σπουδών, παρακαλούνται να εγγραφούν στην ομάδα: Επιτυχής Ολοκλήρωση Εργαστηρίου σε Παλαιότερα Προγράμματα σπουδών
Β. Οι υπόλοιποι παρακαλούνται να εγγραφούν σε μια από τις 2 διαθέσιμες Εργαστηριακές Ομάδες:
Εργαστηριακή Ομάδα Δευτέρα 10-12
Εργαστηριακή Ομάδα Δευτέρα 12-14
Η έναρξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρακουστικής ΙΙ θα ανακοινωθεί αργότερα, με ξεχωριστή ανακοίνωση στο eclass του μαθήματος.

Προσοχή:
 1. Προθεσμία εγγραφής σε Εργαστηριακή Ομάδα: έως και την Κυριακή 12/3/2023.
 2. Όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν το μάθημα (Διαλέξεις και Εργαστήριο) θα αναρτώνται πλέον στο eclass του μαθήματος.

Η Τελική Εξέταση του Εργαστηρίου Φυσικής για τους φοιτητές παλαιότερων εξαμήνων θα γίνει την Παρασκευή, 27/01/2023, στις 11:00, στο Αμφιθέατρο Χατζηνικολάου (μαζί με τους φοιτητές του τρέχοντος εξαμήνου).

Οι φοιτητές παρακαλούνται να έχουν μαζί τους κομπιουτεράκι και τα απαραίτητα για τη γραφική παράσταση.

Προσοχή: στο βαθμό του εργαστηρίου θα μετρήσει ο τελευταίος βαθμός Τελικής Εξέτασης και όχι ο μεγαλύτερος.

Καλούνται όλοι οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Βιομηχανική Μηχανική», κατά το χειμερινό εξάμηνο 2022-2023, να εγγραφούν στο μάθημα μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-class, επιλέγοντας από την καρτέλα «ομάδες χρηστών» το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Κυριακή 13/11/2022.

Όλες οι σχετικές ανακοινώσεις από τους διδάσκοντες θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας αυτής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ανανέωσης των καταστάσεων έχει γίνει διαγραφή από το μάθημα στο e-Class όλων των εγγεγραμμένων χρηστών παρελθόντων ετών, οπότε όσοι έχουν κάνει ήδη εγγραφή θα πρέπει να ελέγξουν την εγγραφή τους και αν χρειαστεί να κάνουν επανεγγραφή.

Εκ του εργαστηρίου.

Καλούνται όλοι οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου ΙΙ», κατά το χειμερινό εξάμηνο 2022-2023, να εγγραφούν στο μάθημα μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-class, επιλέγοντας από την καρτέλα «ομάδες χρηστών» το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Κυριακή 13/11/2022.

Όλες οι σχετικές ανακοινώσεις από τους διδάσκοντες θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας αυτής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ανανέωσης των καταστάσεων έχει γίνει διαγραφή από το μάθημα στο e-Class όλων των εγγεγραμμένων χρηστών παρελθόντων ετών, οπότε όσοι έχουν κάνει ήδη εγγραφή θα πρέπει να ελέγξουν την εγγραφή τους και αν χρειαστεί να κάνουν επανεγγραφή.

Εκ του εργαστηρίου.

Οι εγγραφές στο Εργαστήριο Φυσικής θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω eclass, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE464/.

Η πλατφόρμα για τις εγγραφές θα παραμείνει ανοικτή από τη Δευτέρα, 31/10/2022, 23:00 έως και την Παρασκευή, 04/11/2022, 23:00.

Οι ασκήσεις του εργαστηρίου Φυσικής  πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα (2 ώρες) κάθε 15 ημέρες. Θα υπάρχουν δύο ομάδες, Α και Β: η ομάδα Α θα κάνει εργαστήριο τη ΜΙΑ εβδομάδα και η ομάδα Β την ΕΠΟΜΕΝΗ εβδομάδα, ΕΝΑΛΛΑΞ. Τα διαθέσιμα δίωρα και για τις δύο ομάδες είναι: ΔΕΥΤΕΡΑ 11:00-13:00, 13:00-15:00, 15:00-17:00, 17:00-19:00, ΤΕΤΑΡΤΗ 09:00-11:00, 11:00-13:00, ΠΕΜΠΤΗ 11:00-13:00, 13:00-15:00, 15:00-17:00.

Δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο έχουν οι φοιτητές:

 • που το παρακολουθούν για πρώτη φορά.
 • που δεν το έχουν παρακολουθήσει επαρκώς (δηλαδή δεν πήραν βαθμό στο εργαστήριο).
 • που το έχουν παρακολουθήσει και έχουν τελικό βαθμό εργαστηρίου μικρότερο και ίσο από 3.

Όσοι φοιτητές το έχουν παρακολουθήσει και έχουν τελικό βαθμό μεγαλύτερο από 3 και μικρότερο από 5 έχουν δικαίωμα είτε να το παρακολουθήσουν ή και να συμμετάσχουν μόνο στην τελική εξέταση.

Προσοχή

 • Αν κάποιος το παρακολουθήσει ξανά τότε ο προηγούμενος βαθμός στο εργαστήριο καταργείται.
 • Αν κάποιος δώσει μόνο τελική εξέταση τότε ο προηγούμενος βαθμός της τελικής εξέτασης καταργείται ενώ ο μέσος όρος των εργασιών παραμένει.

Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου                                                                                                                Οι διδάσκοντες του εργαστηρίου

Βαρσάμης Χρήστος                                                                                                                                   Βάλβη Χριστίνα

Ζαχαριάδου Κατερίνα                                                                                                                                Βελεσιώτης Δημήτρης

                                                                                                                                                               Γιασεμίδης Κυριάκος

Όσοι θα παρακολουθήσετε φέτος το εργαστήριο Φυσικής εγγραφείτε στην ομάδα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023  έως αύριο 20/10/2022 και ώρα 12:00

                   ΠΡΟΣΟΧΗ η εγγραφή αυτή είναι ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ (ΑΤΥΠΗ).

Θα σας σταλεί 2ο μήνυμα για την κανονική εγγραφή σας σε κάποιο από τα εργαστηριακά δίωρα που θα δημιουργηθούν

Καλούνται οι φοιτητές/ήτριες που πρόκειται να παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 να προχωρήσουν στην εγγραφή τους μέχρι 19/10/2022 και ώρα 23:59  στην πλατφόρμα moodle στη διεύθυνση:
https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=2293 χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό τους λογαριασμό.
Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες.
Μία για τους/τις φοιτητές/ήτριες που παρακολουθούν το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, και μία για αυτούς/ές που το έχουν παρακολουθήσει σε προηγούμενο εξάμηνο και επιθυμούν να το παρακολουθήσουν εκ νέου.
Το κλειδί εγγραφής για την πρώτη ομάδα είναι: digilab2022.
Οταν ολοκληρωθεί η εγγραφή στο μάθημα θα ανακοινωθούν τα εργαστηριακά τμήματα και οι εγγεγραμμένοι/ες θα πρέπει να επιλέξουν ένα από αυτά. 
Όσοι/ες φοιτητές/ήτριες έχουν παρακολουθήσει το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος σε προηγούμενο εξάμηνο και οφείλουν μόνο την τελική εξέταση ΔΕΝ απαιτείται να κάνουν τώρα εγγραφή. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για συμμετοχή στην τελική εξέταση.

Ε. Κυριάκης - Μπιτζάρος

Ενημερώνονται οι πρωτοετείς καθώς και όσοι φοιτητές οφείλουν το σύνολο του μαθήματος «Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι», ότι οι εγγραφές μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-class θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 17/10/2022 και ώρα 13:00.

Η εγγραφή στο eclass του εργαστηρίου είναι υποχρεωτική. Προϋπόθεση είναι να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass με τα ιδρυματικά σας στοιχεία (Επώνυμο, Όνομα, Αριθμό Μητρώου, …@uniwa.gr).

Εκ του εργαστηρίου

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο Ηλεκτρονικά IΙ, να εγγραφούν στο αντίστοιχο μάθημα στο eclass και να εγγραφούν στις εργαστηριακές ομάδες που επιθυμούν στην καρτέλα "Ομάδες χρηστών", μέχρι και την Παρασκευή 14/10/2022.

Φωτούλα Μαγγανά

Λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ηλεκτρολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΕΜΠ

Αγαπητοί/ές φοιτητές/φοιτήτριες, 

Προκειμένου να οργανωθεί η λειτουργία του εργαστηρίου για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2022-23, παρακαλούμε να εγγραφείτε αρχικά στο αντίστοιχο μάθημα στο e-class Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Ι (EEE.7-1.5), στον σύνδεσμο:   https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE302/. H εγγραφή στις εργαστηριακές ομάδες του εργαστηρίου Α.Π.Ε. Ι, θα γίνει αποκλειστικά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του e-Class επιλέγοντας μέσω του πεδίου «ΟΜΑΔΑ ΧΡΗΣΤΩΝ» την επιθυμητή ομάδα παρακολούθησης. 

Οι εγγραφές στις εργαστηριακές ομάδες θα είναι ανοιχτές από την Δευτέρα  10/10/2022,  έως και την Πέμπτη 13/10/2022. 

Ο Υπεύθυνος Καθηγητής

Γ. Βόκας 

Τα δύο ομώνυμα μαθήματα του Β και του Γ Κύκλου Σπουδών "Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος" διδάσκονται σε ένα ενιαίο τμήμα για τους φοιτητές και των δύο Κύκλων Σπουδών. 

Η διδασκαλία θα ξεκινήσει σύμφωνα με το ανακοινωμένο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Χειμερινού Εξαμήνου 2022-23 τη Δευτέρα 10/10/2022 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα ΖΑ-115-116, κτίριο Ζ, πτέρυγα Α, 1ος όροφος. 

Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες που θα πάρουν τα μαθήματα αυτό το εξάμηνο να εγγραφούν άμεσα στο eclass του μαθήματος. 

Κάθε επόμενη ανακοίνωση και λοιπό υλικό που αφορά τα μαθήματα και το εργαστήριό τους θα διακινούνται μέσω του eclass.

Καλό ακαδημαϊκό εξάμηνο,

Οι διδάσκοντες 

Η. Ζώης - Μ. Ραγκούση

Για το τμήμα 5-1 (Α-ΚΛ), η διδασκαλία θα ξεκινήσει σύμφωνα με το ανακοινωμένο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Χειμερινού Εξαμήνου 2022-23 τη Δευτέρα 10/10/2022 και ώρα 17:00, στην αίθουσα ΖΒ-001, κτίριο Ζ, πτέρυγα Β, ισόγειο. 

Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες που θα πάρουν το μάθημα αυτό το εξάμηνο να εγγραφούν άμεσα στο eclass του μαθήματος. 

Κάθε επόμενη ανακοίνωση και λοιπό υλικό που αφορά το μάθημα θα διακινούνται μέσω του eclass.

Καλό ακαδημαϊκό εξάμηνο,

Η διδάσκουσα 

Μ. Ραγκούση

Στο eclass έχει αναρτηθεί εισαγωγικό υλικό για τα μαθηματικά. Σας συστήνουμε, πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, να ασχοληθείτε και να δουλέψετε με το υλικό αυτό. Με το email που θα πάρετε κατά την εγγραφή σας, θα μπορείτε να εγγραφείτε στην πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης του Τμήματος των Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (https://eclass.uniwa.gr). Μετά την εγγραφή σας στην πλατφόρμα και αφού μπείτε σ΄αυτήν, θα εγγραφείτε στο μάθημα: <<Εισαγωγικό Υλικό για τα Μαθηματικά>>, όπου έχουν αναρτηθεί τα κατάλληλα αρχεία στα Έγγραφα.

Οι Μαθηματικοί του Τμήματος

Π. Παπαδόπουλος, Ι.Θ. Φαμέλης, Χ. Χωριανόπουλος

Οι φοιτητές του Τμήματος 1-1 (επώνυμα Α-ΚΛ) που θα παρακολουθήσουν το μάθημα Γραμμική Άλγεβρα 

ΕΕΕ.1.4 (κάθε Τρίτη 9-11 και Πέμπτη 3-5) καλούνται, στην αρχή του εξαμήνου, να παρακολουθήσουν το μάθημα

μαζί με το Τμήμα 1-3 (διδάσκοντας Ι.Θ. Φαμέλης) που γίνεται στο αμφιθέταρο Χατζηνικολάου.  Το πρώτο μάθημα είναι

την Τρίτη 11/10.

Οι διδάσκοντες του μαθήματος.

Την Πέμπτη 13/10/2022, στις 13.00 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του 7.2.6 (Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών).

Στο eclass του Πανεπιστημίου, υπάρχει ο σχετικός δικτυακός χώρος του μαθήματος, ο οποίος θα ανοίξει με την έναρξη του πρώτου μαθήματος. Όσοι και όσες έχουν δοκιμάσει να συνδεθούν νωρίτερα θα έχουν δει ότι αυτό δεν είναι ενεργοποιημένο, και θα μπορέσουν να συνδεθούν και να κάνουν εγγραφή στο μάθημα, μετά από την ενεργοποίησή του και διαγραφή του προηγούμενου κύκλου φοίτησης στο μάθημα (ο οποίος παραμένει ενεργός για λόγους ενημέρωσης των φοιτητών/τριων για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Μετά από το πρώτο μάθημα, η ενημέρωση από τους διδάσκοντες θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του eclass, ενώ γενικές ανακοινώσεις τις οποίες δεν δημιουργούν οι διδάσκοντες θα είναι διαθέσιμες από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Την Τρίτη 11/10/2022, στις 13.00 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του 7.2.5 (Ειδικά Θέματα Δικτύων και Ασφάλεια).

Στο eclass του Πανεπιστημίου, υπάρχει ο σχετικός δικτυακός χώρος του μαθήματος, ο οποίος θα ανοίξει με την έναρξη του πρώτου μαθήματος. Όσοι και όσες έχουν δοκιμάσει να συνδεθούν νωρίτερα θα έχουν δει ότι αυτό δεν είναι ενεργοποιημένο, και θα μπορέσουν να συνδεθούν και να κάνουν εγγραφή στο μάθημα, μετά από την ενεργοποίησή του και διαγραφή του προηγούμενου κύκλου φοίτησης στο μάθημα (ο οποίος παραμένει ενεργός για λόγους ενημέρωσης των φοιτητών/τριων για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Μετά από το πρώτο μάθημα, η ενημέρωση από τους διδάσκοντες θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του eclass, ενώ γενικές ανακοινώσεις τις οποίες δεν δημιουργούν οι διδάσκοντες θα είναι διαθέσιμες από τη Γραμματεία του Τμήματος .

Καλούνται οι πρωτοετείς καθώς και όσοι φοιτητές οφείλουν το σύνολο του μαθήματος «Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι» να εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας eclass στο εργαστηριακό μέρος του μαθήματος Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι (Ε) 2022-2023(Χειμ) (EEE.1.3) στο σύνδεσμο https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE548/.

Προϋπόθεση είναι να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass με τα ιδρυματικά σας στοιχεία (Επώνυμο, Όνομα, Αριθμό Μητρώου, …@uniwa.gr).

Η εγγραφή στο eclass του εργαστηρίου είναι υποχρεωτική.

Εκ του εργαστηρίου

Από την Δευτέρα 4/4/22 θα πραγματοποιούνται μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Μαθηματικά, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΤΜΗΜΑ 2.3,        ΑΙΘΟΥΣΑ: ΖΒ010

Δευτέρα: 10:00-11:00,  Ενισχυτική Διδασκαλία σε Βασικές Γνώσεις Μαθηματικών

       11:00-13:30,  Ενισχυτική Διδασκαλία στην Μαθηματική Ανάλυση ΙΙ

 

ΤΜΗΜΑ 2.2,        ΑΙΘΟΥΣΑ: ΖΒ010

Δευτέρα: 14:00-15:00,  Ενισχυτική Διδασκαλία σε Βασικές Γνώσεις Μαθηματικών

       15:00-17:30,  Ενισχυτική Διδασκαλία στην Μαθηματική Ανάλυση ΙΙ

 

ΤΜΗΜΑ 2.1,        ΑΙΘΟΥΣΑ: ΖΒ010

Παρασκευή:12:00-13:00, Ενισχυτική Διδασκαλία σε Βασικές Γνώσεις Μαθηματικών

          13:00-15:00, Ενισχυτική Διδασκαλία στην Μαθηματική Ανάλυση ΙΙ

 

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο Ηλεκτρονικά I, να εγγραφούν στο αντίστοιχο μάθημα στο eclass και να εγγραφούν στις εργαστηριακές ομάδες που επιθυμούν στην καρτέλα "Ομάδες χρηστών", μέχρι και την Πέμπτη 10/03/2022.

Οι παρούσες απαλλαγές αφορούν στην περίοδο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022. Οι επόμενες αιτήσεις θα αξιολογηθούν και θα ανακοινωθούν τον ΙΟΥΝΙΟ 2022, πριν τις εξετάσεις.

Δείτε το αρχείο εδώ.

Το μάθημα θα ξεκινήσει να υλοποιείται κανονικά από την Πέμπτη 3-3-2022 και θα διεξάγεται:

Στην αίθουσα Α215 κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο χωρό της Πανεπιστημιούπολης του Αρχαίου Ελαιώνα από τις 09.00 ως 10.30.

Το ωράριο έχει διαμορφωθεί, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε σε περίπτωση διαλείμματος να διαρκεί 30 λεπτά για αερισμό. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος όλοι οι φοιτητές θα απομακρύνονται από το αμφιθέατρο. Εντός του αμφιθεάτρου, κλειστών χώρων, καθώς και ανοικτών χώρων με μεγάλο αριθμό ατόμων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Εντός του αμφιθεάτρου αν δεν υπάρχει η αναγκαία συμμόρφωση, θα διακόπτεται η διάλεξη και θα γίνεται εκκένωση.

Κατά την προσέλευση στο αμφιθέατρο θα υπάρχει παρουσιολόγιο που θα δίνεται σε Γραμματεία από το διδάσκοντα με την ολοκλήρωση του μαθήματος για περίπτωση ιχνηλάτισης κρούσματος COVID (https://www.uniwa.gr/covid-19/).

Σε περίπτωση περαιτέρω διευκρινήσεων θα δοθούν άλλες οδηγίες.

Ως προς τις διαλέξεις: Η προσέλευση των φοιτητών θα γίνεται πριν την ώρα έναρξης 2 με 3 λεπτά και θα κάθονται σε καθορισμένες θέσεις. Η αποχώρηση των φοιτητών θα γίνεται με περάτωση διάλεξης, ώστε να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών μέτρων χωρίς τη διατάραξη της ροής της διάλεξης.

Σε περίπτωση υλοποίησης προσθετικού προαιρετικού τεστ, αυτό θα υλοποιείται την εκάστοτε Παρασκευή 08.00-09.00. Σε περίπτωση αναπλήρωσης ωρών κάθε Πέμπτη 08.00-09.00.

Οι ώρες αποριών είναι κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 11.15-12.00 με την προϋπόθεση ότι έχετε κλείσει ραντεβού με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η σχετική σελίδα του μαθήματος βρίσκεται στο e-class: “Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (EEE.8-1.1) ”.

Καλή σας αρχή.

 

Ο διδάσκων

Γ. Τσεκούρας

Το μάθημα θα ξεκινήσει να υλοποιείται κανονικά από την Τετάρτη 2-3-2022 και θα διεξάγεται:

Στην αίθουσα Β114 κάθε Τετάρτη στο χωρό της Πανεπιστημιούπολης του Αρχαίου Ελαιώνα από τις 17.15 ως 18.45, 19.15 ως 20.00.

Στο αμφιθέατρο Β218 κάθε Τετάρτη στο χωρό της Πανεπιστημιούπολης του Αρχαίου Ελαιώνα από τις 12.15 ως τις 13.45.

Το ωράριο έχει διαμορφωθεί, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε σε περίπτωση διαλείμματος να διαρκεί 30 λεπτά για αερισμό. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος όλοι οι φοιτητές θα απομακρύνονται από το αμφιθέατρο. Εντός του αμφιθεάτρου, κλειστών χώρων, καθώς και ανοικτών χώρων με μεγάλο αριθμό ατόμων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Εντός του αμφιθεάτρου αν δεν υπάρχει η αναγκαία συμμόρφωση, θα διακόπτεται η διάλεξη και θα γίνεται εκκένωση.

Κατά την προσέλευση στο αμφιθέατρο θα υπάρχει παρουσιολόγιο που θα δίνεται σε Γραμματεία από το διδάσκοντα με την ολοκλήρωση του μαθήματος για περίπτωση ιχνηλάτισης κρούσματος COVID (https://www.uniwa.gr/covid-19/).

Σε περίπτωση περαιτέρω διευκρινήσεων θα δοθούν άλλες οδηγίες.

Ως προς τις διαλέξεις: Η προσέλευση των φοιτητών θα γίνεται πριν την ώρα έναρξης 2 με 3 λεπτά και θα κάθονται σε καθορισμένες θέσεις. Η αποχώρηση των φοιτητών θα γίνεται με περάτωση διάλεξης, ώστε να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών μέτρων χωρίς τη διατάραξη της ροής της διάλεξης.

Σε περίπτωση υλοποίησης προσθετικού προαιρετικού τεστ, αυτό θα υλοποιείται την εκάστοτε Τετάρτη 20.00-20.30.

Οι ώρες αποριών είναι κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 11.15-12.00 με την προϋπόθεση ότι έχετε κλείσει ραντεβού με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η σχετική σελίδα του μαθήματος βρίσκεται στο e-class: “ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΙΙ (τμήμα 3ο με επώνυμο "Π... " ως "Ω") / Θεωρητικό μέρος (2.3)”.

Επιπλέον παρακαλείστε να τηρήσετε αυστηρώς την ένταξή σας στο εκάστοτε τμήμα με βάση το πρώτο γράμμα του επωνύμου σας. Αλλαγές δεν επιτρέπονται.

Καλή σας αρχή.

 

Ο διδάσκων

Γ. Τσεκούρας

Σας ενημερώνω ότι λόγω προσωπικού κωλύματος, οι διαλέξεις της θεωρίας του μαθήματος Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Ι θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 9/3 και ώρα 11 στο αμφιθέατρο Β218.

Οι φοιτητές του τμήματος 4-2 (επίθετα από Κ-Ο) μπορούν να κάνουν εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του μαθήματος που βρίσκεται στο moodle.uniwa.gr. Η πλατφόρμα είναι ενημερωμένη με όλο το υλικό του μαθήματος (διαλέξεις θεωρίας και λυμένα παραδείγματα) καθώς και με τις ενδεικτικές λύσεις όλων των θεμάτων προηγουμένων εξεταστικών.

Ο διδάσκων

Χρήστος Βαρσάμης

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις», καλούνται όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=2736), επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Ομάδες Εργαστηρίου" το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Τα μαθήματα θα γίνονται ανά δύο εβδομάδες, στην αίθουσα Β119.

Οι ομάδες με μονή αρίθμηση θα ξεκινήσουν πρώτες τα μαθήματα και οι ομάδες με ζυγή αρίθμηση θα ακολουθήσουν.

Οι μονές ομάδες θα ξεκινήσουν τα μαθήματα τους την ερχόμενη εβδομάδα (08-09/03/22) ενώ οι ζυγές θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα (15-16/03/22).

ΠΡΟΣΟΧΗ :
Όσοι φοιτητές έχουν κατοχυρώσει το εργαστήριο (δηλαδή δεν έχουν "κοπεί" από απουσίες) : 
α. να επιλέξουν την Ομάδα 20
β. θα πρέπει να παραδώσουν νέα εργασία

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις», καλούνται όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=2945), επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Ομάδες Εργαστηρίου" το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Τα μαθήματα θα γίνονται ανά δύο εβδομάδες, στην αίθουσα Β119.

Οι ομάδες με μονή αρίθμηση θα ξεκινήσουν πρώτες τα μαθήματα και οι ομάδες με ζυγή αρίθμηση θα ακολουθήσουν.

Οι μονές ομάδες θα ξεκινήσουν τα μαθήματα τους την ερχόμενη εβδομάδα (07-08/03/22) ενώ οι ζυγές θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα (14-15/03/22).

ΠΡΟΣΟΧΗ :
Όσοι φοιτητές έχουν κατοχυρώσει το εργαστήριο (δηλαδή δεν έχουν "κοπεί" από απουσίες) : 
α. να επιλέξουν την Ομάδα 20
β. θα πρέπει να παραδώσουν νέα εργασία

Καλούνται όλοι οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Προηγμένα ΣΑΕ», κατά το εαρινό εξάμηνο 2021-2022, να εγγραφούν στο μάθημα μέσω της εκπαιδευτικής  πλατφόρμας e-class, επιλέγοντας από τις καρτέλες ομάδες χρηστών το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022.

Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών,   όλες οι σχετικές ανακοινώσεις από τους διδάσκοντες θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας αυτής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ανανέωσης των καταστάσεων έχει γίνει διαγραφή από το μάθημα στο e-Class όλων των εγγεγραμμένων χρηστών , οπότε όσοι έχουν κάνει ήδη εγγραφή θα πρέπει να ελέγξουν την εγγραφή τους και αν χρειαστεί να κάνουν επανεγγραφή.

Εκ του εργαστηρίου.

Τη Δευτέρα 28/2/2022 ξεκινάνε οι διαλέξεις για το μάθημα « Δίκτυα Υπολογιστών». Στην πρώτη διάλεξη θα παρουσιαστεί το μάθημα, ο σχετικός δικτυακός χώρος στο eclass, και θα γίνει παρουσίαση των εργαστηρίων, του τρόπου εξέτασης και αξιολόγησης, καθώς και η δυνατότητα για εκπόνηση εργασίας στο πλαίσιο του μαθήματος.

Το μάθημα (μόνο για τις 28/2/2022) θα ξεκινήσει στις 10.00 και θα τελειώσει στις 11.00

Επίσης, παρακαλούνται οι φοιτητές και φοιτήτριες που θα παρακολουθήσουν το μάθημα να μην κάνουν εγγραφή, μέχρι να τους δοθεί ενημέρωση ότι ο δικτυακός χώρος του μαθήματος έχει ανοίξει για εγγραφές.

Χ. Πατρικάκης

Ενημέρωση για τα νέα eclass του μαθήματος ΕΕΕ.4.1. «Σήματα και Συστήματα»

(ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Στα πλαίσια της αλλαγής διδασκόντων του μαθήματος "Σήματα και Συστήματα" λόγω αφυπηρέτησης του κ. Νασιόπουλου και ανάληψης της διδασκαλίας του μαθήματος εκ μέρους του από τους κ. Ε. Ζέρβα και Η. Ζώη (υπάρχει ήδη και ο κ. Καλύβας ως διδάσκων επίσης το μάθημα) ανακοινώνονται τα εξής:

 1. Ο δικτυακός τόπος στο eclass των Τμημάτων (Δ2 και Δ3) του κ. Νασιόπουλου από σήμερα κλείνει οριστικά.
 2. Στην θέση του δημιουργούνται 2 νέοι και ξεχωριστοί δικτυακοί ιστότοποι στο eclass.

2α. Σήματα και Συστήματα (ΕΕΕ.4.1) - Η. Ζώης. Θα ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

2β. Αντίστοιχος ιστότοπος θα δημιουργηθεί για το μάθημα με διδάσκοντα τον κ. Ζέρβα.

 1. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ήδη πλήρως λειτουργικός ιστότοπος στο eclass για το μάθημα με διδάσκοντα τον κ. Καλύβα.
 2. Συνολικά θα υπάρχουν τρείς (3) ιστότοποι στο eclass στους οποίους μπορείτε να εγγραφείτε ανάλογα με τα επώνυμα σας όταν θα ανακοινωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα στον δικτυακό ιστότοπο του Τμήματος.

Ευχαριστούμε,

Ηλίας Ζώης

Ευάγγελος Ζέρβας

Το Σάββατο 19/2, στις 15:00, θα γίνει στο Εργαστήριο Μικροκυμάτων (ΖΒ209) επαναληπτική εξέταση για φοιτητές που ακολουθούν το πρόγραμμα ΤΕΙ. 

Να έχετε μαζί επιστημονικό κομπιουτεράκι, χάρακα και διαβήτη. 

Για απορίες στείλτε στο 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Την Παρασκευή 4/2/2022 στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση του μαθήματος των ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για φοιτητές/τριες που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών ΤΕΙ. Οι φοιτητές/τριες που έχουν δικαίωμα εξέτασης, θα εξεταστούν σε εξέταση δια ζώσης, στις αίθουσες που αναφέρονται στην σχετικά ανακοίνωση του προγράμματος εξετάσεων την οποία έχει αναρτήσει στο δικτυακό χώρο του τμήματος η Γραμματεία.

 Η εξέταση θα διαρκέσει δύο ώρες και θα αποτελείται από δύο ανεξάρτητα τμήματα:

 1. Το πρώτο αφορά στην θεωρία του μαθήματος και στον τελικό (συνολικό βαθμό) πτυχίου για το συγκεκριμένο μάθημα έχει βάρος 60% και
 2. Το δεύτερο αφορά στο εργαστηριακό μέρος του μαθήματος και στον τελικό (συνολικό βαθμό) πτυχίου για το συγκεκριμένο μάθημα έχει βάρος 40%, σύμφωνα με τον κανονισμό του προγράμματος σπουδών ΤΕΙ.

 Η εξέταση του κάθε μέρους θα διαρκέσει 60 λεπτά: 15.00-16.00 θεωρητικό μέρος, 16.00-17.00 εργαστηριακό μέρος.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται η χρήση τηλεφώνων ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (υπολογιστές τσέπης), ενώ επιτρέπεται η χρήση σημειώσεων και βιβλίων.

 • Αγαπητοί/-ές φοιτητές/φοιτήτριες καλησπέρα σας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την τροποποίηση ωρών κι αιθουσών διεξαγωγής της τελικής εξέτασης του εργαστηρίου, ότι διαφοροποιείται το περιεχόμενο της προηγούμενης ανακοίνωσης:

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΕ Ι

ως προς τα παρακάτω:

Η τελική εξέταση, θα διεξαχθεί δια ζώσης την Παρασκευή 04/02/2022, σε δύο ομάδες στις οποίες θα πρέπει να εγγραφείτε βάσει αλφαβητικής ταξινόμησης το αργότερο έως την Πέμπτη 03/02/2022, ως εξής:

Καλούνται όλοι/ες οι φοιτητές/τριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην τελική εξέταση (με παρακολούθηση και κατοχύρωση), να βρίσκονται εγκαίρως, στον χώρο εξωτερικά του εργαστηρίου.

Η εξεταστέα ύλη του εργαστηριακού μαθήματος, είναι όλες οι εργαστηριακές ασκήσεις, για τις οποίες όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά αρχεία (σημειώσεις, εργαστηριακά φυλλάδια, παρουσιάσεις κ.α.), που απαιτούνται για τη βέλτιστη προετοιμασία, βρίσκονται στην επιλογή Έγγραφα στη σελίδα του μαθήματος (eClass), στον φάκελο του εργαστηρίου για το Ακ. Έτος 2021-22.

Εκ του εργαστηρίου

Την Παρασκευή 04/02/2022 , θα πραγματοποιηθεί η εξ' αναβολής τελική εξέταση του εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ι, στην αίθουσα ΖΒ002, σε δύο ομάδες στις οποίες θα πρέπει να εγγραφείτε βάσει αλφαβητικής ταξινόμησης το αργότερο έως την Πέμπτη 03/02/2022, ως εξής:

Καλούνται όλοι/ες οι φοιτητές/τριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην τελική εξέταση (με παρακολούθηση και κατοχύρωση), να βρίσκονται εγκαίρως, στον χώρο εξωτερικά του εργαστηρίου.

Η εξεταστέα ύλη του εργαστηριακού μαθήματος, είναι όλες οι εργαστηριακές ασκήσεις, για τις οποίες όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά αρχεία (σημειώσεις, εργαστηριακά φυλλάδια, παρουσιάσεις κ.α.), που απαιτούνται για τη βέλτιστη προετοιμασία, βρίσκονται στην επιλογή Έγγραφα στη σελίδα του μαθήματος (eClass), στον φάκελο του εργαστηρίου για το Ακ. Έτος 2021-22.

Εκ του εργαστηρίου

Την Παρασκευή 28/01/2022 και ώρα 11:00 (11:00-13:00), θα πραγματοποιηθεί η τελική εξέταση του εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ι.

Καλούνται όλοι/ες οι φοιτητές/τριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην τελική εξέταση (με παρακολούθηση και κατοχύρωση), να βρίσκονται εγκαίρως, στον χώρο εξωτερικά του εργαστηρίου.

Η εξεταστέα ύλη του εργαστηριακού μαθήματος, είναι όλες οι εργαστηριακές ασκήσεις, για τις οποίες όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά αρχεία (σημειώσεις, εργαστηριακά φυλλάδια, παρουσιάσεις κ.α.), που απαιτούνται για τη βέλτιστη προετοιμασία, βρίσκονται στην επιλογή Έγγραφα στη σελίδα του μαθήματος (eClass), στον φάκελο του εργαστηρίου για το Ακ. Έτος 2021-22.

Εκ του εργαστηρίου

Οι φοιτητές από μεταγραφή που επιθυμούν να εγγραφούν στο εργαστήριο φυσικής παρακαλούνται να στείλουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 1/12 το ονοματεπώνυμό τους στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να ενταχθούν σε τμήματα.

Ο Καθηγητής

Χρήστος Βαρσάμης

Το εργαστήριο Φυσικής για τα τμήματα της  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ  Α  θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη 9/11/2021

Προσοχή:  Ξεκινάει η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  Α 

Η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ Β  ξεκινάει την Τρίτη 16/11/2021

Η αίθουσα του Εργαστηρίου είναι στο Β κτίριο , στον 2ο  όροφο, αίθουσα Β219

Εκ του εργαστηρίου

Για το μάθημα των ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ι (ΣΗΕ Ι) που διδάσκει ο καθηγητής κος Μαλατέστας, άνοιξε σελίδα στο eclass.

Σας παρακαλούμε να εγγραφείτε στο eclass έτσι ώστε να ενημερωνόσαστε για ότιαφορά το συγκεκριμένο μάθημα.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην αίθ. Β226.

Ο καθηγητής

Παντελής Μαλατέστας

Εγγραφές Εργαστηρίου Μετρητικών Συστημάτων και Αισθητήρων ΕΕΕ 7-3.6 & ΕΕΕ 7-2.8

Έχουν ανοίξει τα Τμήματα για την εγγραφή το εργαστήριο Μετρητικών Συστημάτων & Αισθητήρων.

Το Εργαστήριο για κάθε τμήμα θα γίνεται κάθε 2η εβδομάδα με τις μονές εβδομάδες (1η – 3η – 5η κλπ) να πραγματοποιούνται τα τμήμα – Α, ενώ τις ζυγές εβδομάδες (2η – 4η – 6η κλπ) τα τμήματα –Β.

Για την εγγραφή στα εργαστηριακά τμήματα θα πρέπει αν εγγραφείτε στο eclass στο:

ΜΕΤΡΗΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΕΕΕ 7-3.6 & 7-2.8 (Εργαστήριο)  (https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE342/)

Και ακολούθως να εγγραφούν σε ένα (και μόνο ένα) από τα παρακάτω τμήματα (Ομάδες Χρηστών – Κατηγορίες Ομάδων Χρηστών - Εργαστηριακά Τμήματα Ακαδημαϊκού Έτους 2021-2022). Ο μέγιστος αριθμός φοιτητών για το κάθε τμήμα είναι 16.

Μονές εβδομάδες:

ΠΕΜΠΤΗ 15:00-17:00_Α, ΠΕΜΠΤΗ 17:00-19:00_Α

Ζυγές εβδομάδες:

ΠΕΜΠΤΗ 15:00-17:00_Β, ΠΕΜΠΤΗ 17:00-19:00_Β

Για την ημερομηνία έναρξης του εργαστηρίου και λοιπές σχετικές πληροφορίες να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις από το eclass.

Η προθεσμία εγγραφών είναι μέχρι την Κυριακή 24/10/2021

Προσοχή! Για το θεωρητικό μέρος του Μαθήματος θα πρέπει παράλληλα να εγγραφείτε στη αντίστοιχη τάξη:

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ & ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ (Θεωρία) (EEE7-2.8, ΕΕΕ7-3.6) (https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE245/)

Στο eclass ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗ μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα από τα δίωρα που έχουν ανοίξει.

Πηγαίνετε αριστερά στο μενού και επιλέγετε Ομάδες Χρηστών==> Εβδομάδα Α ή Εβδομάδα Β

Διαλέγετε ένα από τα δίωρα  στις ημέρες  Τρίτη,  Τετάρτη και Πέμπτη

Το εργαστήριο είναι μια φορά κάθε 15 ημέρες. Την πρώτη εβδομάδα που θα λειτουργήσει θα ασκηθούν όσοι είναι γραμμένοι σε κάποιο δίωρο στο ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α και την επόμενη εβδομάδα όσοι έχουν γραφτεί σε δίωρο στην ΕΒΔΟΜΑΔΑ Β.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Για τους φοιτητές  παλαιότερων εξαμήνων που έχουν ήδη παρακολουθήσει το εργαστήριο :

ΜΟΝΟ όσοι ΔΕΝ είχαν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να γράψουν τελική γραπτή εξέταση πρέπει να εγγραφούν και να το παρακολουθήσουν πάλι. Οι υπόλοιποι θα έρθουν να γράψουν τελική γραπτή εξέταση.

Εκ του εργαστηρίου Φυσικής

Οι φοιτητές του τμήματος 3.1[1]  από την Τρίτη 19/10  θα παρακολουθούν κανονικά τις διαλέξεις του μαθήματος όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί στο πρόγραμμα σπουδών  για το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022.

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

 • Οι φοιτητές του τμήματος 1.4[3]  από την Τρίτη 19/10 (και κάθε Τρίτη) θα παρακολουθούν κανονικά το μάθημα όπως έχει ανακοινωθεί στο πρόγραμμα (Αίθουσα ΖΒ001, 11:00-13:00).
 • Οι φοιτητές του τμήματος 1.4[3] από την Πέμπτη 21/10 (και κάθε Πέμπτη μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με τον διδάσκοντα) καλούνται να παρακολουθούν τις διαλέξεις του μαθήματος στο τμήμα 1.4[1] (Β114, 15:00-17:00) ή στο τμήμα 1.4[2]  (Χατζηνικολάου, 15:00-17:00).
 • Καλούνται όλοι οι φοιτητές να εγγραφούν στο μάθημα στο eclass  ώστε να έχουν πρόσβαση στο διδακτικό υλικό και να λαμβάνουν τα μηνύματα του μαθήματος.

 

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο Ηλεκτρονικά IΙ, να εγγραφούν στο αντίστοιχο μάθημα στο eclass και να εγγραφούν στις εργαστηριακές ομάδες που επιθυμούν στην καρτέλα "Ομάδες χρηστών", μέχρι και την Παρασκευή 15/10/2021.

Όσοι φοιτητές (πρωτοετείς ή από παλαιότερα εξάμηνα) σκοπεύουν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο Φυσικής θα πρέπει να γίνουν χρήστες στο μάθημα

ΦΥΣΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (EEE.1.2) στο eclass.

Ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οι ημέρες και ώρες για τα εργαστηριακά δίωρα στα οποία μπορείτε να εγγραφείτε. Θα καθοριστούν τις ερχόμενες ημέρες και θα ειδοποιηθείτε με νέα ανακοίνωση μέσου του eclass.

Αγαπητοί φοιτητές, 

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές του εργαστηρίου ΑΠΕ Ι για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2021-22. Εάν δεν έχετε εγγραφεί, παρακαλούμε να εγγραφείτε αρχικά στο αντίστοιχο μάθημα στο e-class Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Ι (EEE.7-1.5) στον σύνδεσμο:   https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE302/. H εγγραφή στις εργαστηριακές ομάδες του εργαστηρίου Α.Π.Ε. Ι, θα γίνει αποκλειστικά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του e-Class επιλέγοντας μέσω του πεδίου «ΟΜΑΔΑ ΧΡΗΣΤΩΝ» την επιθυμητή ομάδα παρακολούθησης. 

Οι εγγραφές στις εργαστηριακές ομάδες είναι ανοιχτές έως και την Πέμπτη 14/10/2021. 

 • Οι φοιτητές του τμήματος 1.4[3] μέχρι νεότερης ανακοίνωσης μπορούν να παρακολουθούν τις διαλέξεις του μαθήματος ή στο τμήμα 1.4[1] ή στο τμήμα 1.4[2] τις μέρες και ώρες που έχουν ανακοινωθεί στο πρόγραμμα.

 

 • Θα ήταν χρήσιμο οι φοιτητές να έχουν μελετήσει τις εισαγωγικές σημειώσεις που έχουν αναρτηθεί στο eclass (Εισαγωγικό Υλικό για τα Μαθηματικά).

 

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Οι φοιτητές του τμήματος 3.1[1] μέχρι νεότερης ανακοίνωσης μπορούν να παρακολουθούν τις διαλέξεις του μαθήματος ή στο τμήμα 3.1[2] ή στο τμήμα 3.1[3] τις μέρες και ώρες που έχουν ανακοινωθεί στο πρόγραμμα.

 

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

 • Οι φοιτητές του τμήματος 1.1[1] μέχρι νεότερης ανακοίνωσης μπορούν να παρακολουθούν τις διαλέξεις του μαθήματος ή στο τμήμα 1.1[2] ή στο τμήμα 1.1[3] τις μέρες και ώρες που έχουν ανακοινωθεί στο πρόγραμμα.

 

 • Θα ήταν χρήσιμο οι φοιτητές να έχουν μελετήσει τις εισαγωγικές σημειώσεις που έχουν αναρτηθεί στο eclass (Εισαγωγικό Υλικό για τα Μαθηματικά).

 

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Καλούνται όλοι οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημα «ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022 να εγγραφούν στο μάθημα στο e-Class από Δευτέρα 11/10/2021, όπου θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις και το ψηφιακό μαθησιακό υλικό και για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email για τη λειτουργία του μαθήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ανανέωσης των καταστάσεων θα γίνει διαγραφή από το μάθημα στο e-Class όλων των εγγεγραμμένων χρηστών την Παρασκευή 8/10/2021, οπότε όσοι έχουν κάνει ήδη εγγραφή θα πρέπει να ελέγξουν την εγγραφή τους και αν χρειαστεί να κάνουν επανεγγραφή.

 

Καλούνται όλοι οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημα «ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ» (Θεωρία & Εργαστήριο) κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022 να εγγραφούν στο μάθημα στο e-Class από Δευτέρα 11/10/2021, όπου θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις και το ψηφιακό μαθησιακό υλικό και για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email για τη λειτουργία του μαθήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ανανέωσης των καταστάσεων θα γίνει διαγραφή από το μάθημα στο e-Class όλων των εγγεγραμμένων χρηστών την Παρασκευή 8/10/2021, οπότε όσοι έχουν κάνει ήδη εγγραφή θα πρέπει να ελέγξουν την εγγραφή τους και αν χρειαστεί να κάνουν επανεγγραφή.

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Ηλεκτρολογικό & Ηλεκτρονικό Σχέδιο με Η/Υ», καλούνται όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=663), επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Επιλογή Ομάδας Εργαστηρίου"  το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

 
Όσοι έχουν παρακολουθήσει επαρκώς το εργαστήριο (δεν έχουν κοπεί από απουσίες) δεν θα γραφτούν σε δίωρο παρακολούθησης.
Η δήλωση του μαθήματος είναι υποχρεωτική για την παρακολούθηση του μαθήματος.

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

 

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το μάθημα «Ηλεκτρολογικό & Ηλεκτρονικό Σχέδιο με Η/Υ», καλούνται όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=2905) επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Επιλογή Ομάδας Εργαστηρίου"  το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης. 

  

Όσοι έχουν παρακολουθήσει επαρκώς το μάθημα (δεν έχουν κοπεί από απουσίες) δεν θα γραφτούν σε δίωρο παρακολούθησης. 

Η δήλωση σε ομάδα εργαστηρίου είναι υποχρεωτική. 

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

 

 

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις», καλούνται όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=665), επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Επιλογή Ομάδας Εργαστηρίου"  το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει επαρκώς το εργαστήριο (δεν έχουν κοπεί από απουσίες) δεν θα γραφτούν σε δίωρο παρακολούθησης.
Η δήλωση του μαθήματος είναι υποχρεωτική για την παρακολούθηση του μαθήματος.

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις», καλούνται όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=2906), επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Επιλογή Ομάδας Εργαστηρίου"  το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει επαρκώς το εργαστήριο (δεν έχουν κοπεί από απουσίες) δεν θα γραφτούν σε δίωρο παρακολούθησης.
Η δήλωση του μαθήματος είναι υποχρεωτική για την παρακολούθηση του μαθήματος.

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022.

Ενημερώνονται οι φοιτητες/τριες που θα παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος "Βιομηχανική Μηχανική (9-3.4)" ότι πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα e-class του μαθήματος (στην περιοχή ομάδες χρηστών). Στον χώρο αυτόν θα αναρτώνται όλες οι σχετικές ανακοινώσεις του μαθήματος καθώς και όλο το μαθησιακό υλικό.

Για το εργαστήριο

Kλ.I.πρέκας

Ενημερώνονται οι φοιτητες/τριες που θα παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος "ΣΑΕ ΙΙ (Ε) (7-3.2)"ότι πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα e-class του μαθήματος (στην περιοχή ομάδες χρηστών). Στον χώρο αυτόν θα αναρτώνται όλες οι σχετικές ανακοινώσεις του μαθήματος καθώς και όλο το μαθησιακό υλικό.

Για το εργαστήριο

Κλ.Ι.πρέκας

ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

 

Η γραπτή εξέταση στο εργαστήριο Φυσικής θα γίνει την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, ώρα 11:00

Για να δώσετε εξετάσεις πρέπει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου να μεταβείτε στο eclass: ΦΥΣΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ(EEE.1.2) και

 • να απαντήσετε στο Ερωτηματολόγιο : Πρωτόκολλο και Δήλωση Συμμετοχής στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ Σεπτέμβριος 2021
 • Να γραφτείτε στην ομάδα χρηστών: Γραπτή εξέταση στο Εργαστήριο Φυσικής -Σεπτέμβριος 2021 στις 6 Οκτωβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

 

Η γραπτή εξέταση στο εργαστήριο Φυσικής θα γίνει την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, ώρα 11:00

Για να δώσετε εξετάσεις πρέπει να γραφτείτε μέχρι τις 2 Οκτωβρίου στο μάθημα που υπάρχει στο eclass: ΦΥΣΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ(EEE.1.2) στην ομάδα χρηστών που έχει δημιουργηθεί με την ονομασία:

Γραπτή εξέταση στο Εργαστήριο Φυσικής -Σεπτέμβριος 2021 στις 6 Οκτωβρίου

ΜΟΝΟ οι φοιτητές που θα γραφτούν σε αυτήν την ομάδα ΕΩΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ μπορούν να εξεταστούν.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του εργαστηρίου, δικαίωμα γραπτής εξέτασης στο εργαστήριο έχουν μόνο οι φοιτητές που είχαν κατοχυρώσει το δικαίωμα να γράψουν εξετάσεις (δηλαδή δεν είχαν απουσίες, παρέδωσαν τις εργασίες τους και πήραν συνολικό βαθμό μεγαλύτερο από τρία)  αλλά

 • είτε δεν έδωσαν τη γραπτή εξέταση τον Φεβρουάριο 2021,
 • είτε έδωσαν τη γραπτή εξέταση και ο ΤΕΛΙΚΟΣ βαθμός τους στο εργαστηρίο είναι μικρότερος από τρια (3)

Καλούνται οι φοιτητές, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 στο μάθημα ¨Ηλεκτρολογικό και Ηλεκτρονικό Σχέδιο με Η/Υ¨, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αποδεχόμενοι τους όρους των εξετάσεων όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (https://www.uniwa.gr/remote-exams/terms/). Η διαδικασία αποδοχής των όρων εξέτασης έχει οριστεί από το πανεπιστήμιο να παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 26η  Αυγούστου 2021

Για την αποδοχή των όρων εξέτασης θα πρέπει οι φοιτητές να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του μαθήματος (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=663) στο Moodle στο πεδίο «ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021» αφού διαβάσουν τους όρους εξέτασης να επιλέξουν «έλαβα γνώση και συναινώ σε συμμετοχή στην εξέταση».

Καλούνται οι φοιτητές, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 στο εργαστηριακό μέρος του μαθήματος ¨Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις¨, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αποδεχόμενοι τους όρους των εξετάσεων όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (https://www.uniwa.gr/remote-exams/terms/). Η διαδικασία αποδοχής των όρων εξέτασης έχει οριστεί από το πανεπιστήμιο να παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 26η  Αυγούστου 2021

Για την αποδοχή των όρων εξέτασης θα πρέπει οι φοιτητές να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του μαθήματος (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=665) στο Moodle στο πεδίο «ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021» αφού διαβάσουν τους όρους εξέτασης να επιλέξουν «έλαβα γνώση και συναινώ σε συμμετοχή στην εξέταση».

Καλούνται οι φοιτητές, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 στο θεωρητικό μέρος του μαθήματος ¨Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις¨, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αποδεχόμενοι τους όρους των εξετάσεων όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (https://www.uniwa.gr/remote-exams/terms/). Η διαδικασία αποδοχής των όρων εξέτασης έχει οριστεί από το πανεπιστήμιο να παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 26η  Αυγούστου 2021

Για την αποδοχή των όρων εξέτασης θα πρέπει οι φοιτητές να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του μαθήματος (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=665) στο Moodle στο πεδίο «ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021» αφού διαβάσουν τους όρους εξέτασης να επιλέξουν «έλαβα γνώση και συναινώ σε συμμετοχή στην εξέταση».

Καλούνται οι φοιτητές, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 στο εργαστηριακό μέρος του μαθήματος ¨Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις¨, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αποδεχόμενοι τους όρους των εξετάσεων όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (https://www.uniwa.gr/remote-exams/terms/). Η διαδικασία αποδοχής των όρων εξέτασης έχει οριστεί από το πανεπιστήμιο να παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 26η  Αυγούστου 2021

Για την αποδοχή των όρων εξέτασης θα πρέπει οι φοιτητές να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του μαθήματος (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=215) στο Moodle στο πεδίο «ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021» αφού διαβάσουν τους όρους εξέτασης να επιλέξουν «έλαβα γνώση και συναινώ σε συμμετοχή στην εξέταση».

Καλούνται οι φοιτητές, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 στο θεωρητικό μέρος του μαθήματος "Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις¨, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, αποδεχόμενοι τους όρους των εξετάσεων όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (https://www.uniwa.gr/remote-exams/terms/). Η διαδικασία αποδοχής των όρων εξέτασης έχει οριστεί από το πανεπιστήμιο να παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 26η  Αυγούστου 2021

Για την αποδοχή των όρων εξέτασης θα πρέπει οι φοιτητές να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του μαθήματος (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=215) στο Moodle στο πεδίο «ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021», αφού διαβάσουν τους όρους εξέτασης να επιλέξουν «έλαβα γνώση και συναινώ σε συμμετοχή στην εξέταση».

Οι απαλλαγές αφορούν όσους υπέβαλαν αίτηση κατά την διάρκεια του εαρινού εξαμήνου 2021 (Μάρτιος - Ιούνιος)

 

Α.Μ.
262017041
20387028
50106751
20387382
19387385
20387038
20387314
45743
50344881
20387343
20387046
7150
47392
20387378
45486
17018
6956
20387070
48052
20387368
212017025
7135
262017081
50344047
20387080
262017032
20387088
20387320
20387102
47361
47667
47663
262017124
20387107
20387111
20387300
43689
20387123
20387334
212017028
212017131
20387350
212017020
46729
20387147
20387159
20387159
20387160
20387161
20387170
20387172
20387177
20387178
20387190
20387191
20387316
19387209
20387213
7090
20387349
262017112
20387365
262017031
50106562
4391
20387345
6738
20387242
50347900
47568
20387332
20387248
7041
20387253
483 46271
19387271
20387263
19387274
20387327
19387277
212017031
20387330
18387100
47773
20387353
20387287
20387359
20387290
20387293

Την Τετάρτη 16/06/2021 και ώρα 15:00 - 17:00, θα πραγματοποιηθεί η γραπτή εξ' αποστάσεως εξέταση του εργαστηρίου του μαθήματος "Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις".
Για την εξέταση του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος θα πρέπει:
 1. Να έχετε συμπληρώσει έως την Δευτέρα 14/06/2021  και ώρα 12:00 το μεσημέρι το "Πρωτόκολλο και Δήλωση Συμμετοχής στην Εξέταση του Μαθήματος" που βρίσκεται στην σελίδα του μαθήματος στο Moodle.
 2. Να είσαστε συνεπείς στην έγκαιρη είσοδό σας στις πλατφόρμες MS Teams και Moodle.
 3. Θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει εκ των προτέρων την καλύτερη δυνατή σύνδεση σας με το διαδίκτυο και να διαθέτετε κάμερα και μικρόφωνο (μπορείτε και μέσω του κινητού σας) - κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου από τους επιτηρητές ζητώντας ανοικτή κάμερα και μικρόφωνο από τον εξεταζόμενο.
 4. Πριν την έναρξη της διαδικασίας θα σας γνωστοποιηθούν οι αίθουσες (σύνδεσμοι MS Teams) που θα συνδεθείτε (ΠΡΟΣΟΧΗ με το ιδρυματικό σας email - όχι με gmail ή hotmail) .
 5. Κατά την συμμετοχή σας στην προσομοίωση, σας γνωστοποιήθηκε η διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει συνοπτικά:
  1. Συγκεκριμένο αριθμό ερωτήσεων κλειστού τύπου, με διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε εξεταζόμενο
  2. Συγκεκριμένο διαθέσιμο χρόνο, ορατό σε κάθε εξεταζόμενο.

 Όσοι φοιτητές/τριες έχουν πτυχίο επιπέδου Β2 ή ανώτερο απαλλάσσονται από την ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι & ΙΙ (α’ & β΄ εξαμήνων), αφού προσκομίσουν αντίγραφο του πτυχίου αυτού στην γραμματεία του τμήματος μαζί με αίτηση που θα τους δοθεί εκεί. Ακολούθως, οι αιτήσεις αξιολογούνται  και ανακοινώνονται τα αποτελέσματα στο τέλος κάθε εξαμήνου, δηλαδή Φεβρουάριο & Ιούνιο.

Η διαδικασία αυτή ισχύει για όλη την διάρκεια των σπουδών μέχρι την λήψη του πτυχίου και γίνονται επίσης αποδεκτά πτυχία που θα αποκτηθούν κατά την διάρκεια των σπουδών των φοιτητών/τριών.

Όσοι απαλλάσσονται δεν χρειάζεται να παρακολουθούν τα μαθήματα (εκτός αν θέλουν) και δεν δίνουν τελικές εξετάσεις γι αυτά και επομένως δεν υπάρχει βαθμός γι αυτά.

Επίσης, ΔΕΝ εμφανίζεται βαθμός στο φοιτητολόγιο, απλώς οι φοιτητές απαλλάσσονται από τα δύο αυτά μαθήματα χωρίς περαιτέρω διαδικασίες

Ο Καθηγητής

Παναγιώτης Τσατσαρός

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαδικασία μπορεί να γίνει και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ: θα πρέπει να στείλετε το πτυχίο σας μαζί με την αίτηση που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος με τον όρο "γενική αίτηση".

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο Ηλεκτρονικά Ι, να εγγραφούν στο αντίστοιχο μάθημα στο eclass και να εγγραφούν στις εργαστηριακές ομάδες που επιθυμούν στην καρτέλα "Ομάδες χρηστών", μέχρι και την Πέμπτη 04/03/2021.

Την Πέμπτη 4/3/2021 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διάλεξη στο μάθημα των Λειτουργικών Συστημάτων. Στο τρέχον εξάμηνο, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΠαΔΑ, το μάθημα θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως, με χρήση της δικτυακής πλατφόρμας MS Teams. Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα, στην οποία και θα πρέπει να συνδέονται οι φοιτητές για την παρακολούθηση των μαθημάτων: Ε.Ε.Ε.8-3.1 Λειτουργικά Συστήματα.

Επίσης, το μάθημα διαθέτει και χώρο στην πλατφόρμα eclass, όπου υπάρχει όλο το σχετικό με το μάθημα υλικό. Η διεύθυνση είναι η παρακάτω: Ε.Ε.Ε.8-3.1 Λειτουργικά Συστήματα

Την Πέμπτη 4/3/2021 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Στο τρέχον εξάμηνο, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΠαΔΑ, το μάθημα θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως, με χρήση της δικτυακής πλατφόρμας MS Teams. Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα, στην οποία και θα πρέπει να συνδέονται οι φοιτητές για την παρακολούθηση των μαθημάτων: Ε.Ε.Ε.8-3.7 Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

Επίσης, το μάθημα διαθέτει και χώρο στην πλατφόρμα eclass, όπου υπάρχει όλο το σχετικό με το μάθημα υλικό. Η διεύθυνση είναι η παρακάτω: Ε.Ε.Ε.8-3.7 Διαδίκτυο των Πραγμάτων

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 02/03/2020 και κάθε Τρίτη 9-12, θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές διαλέξεις για το θεωρητικό μέρος του μαθήματος Ειδικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις.

Kαλούνται οι φοιτητές όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=417), επιλέγοντας τον σύνδεσμο για τα μαθήματα που βρίσκεται αναρτημένος εκεί.

Παρακαλούνται οι φοιτητές να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον σύνδεσμο και από σήμερα να ζητούν να γίνουν δεκτοί στο μάθημα.

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 04/03/2020 (Ομάδα 1, Α-Λ) και Τετάρτη 03/03/2020 (Ομάδα 2, Μ-Ω) και κάθε Τετάρτη-Πέμπτη 9-12, θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές διαλέξεις για το θεωρητικό μέρος του μαθήματος Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις.

Kαλούνται οι φοιτητές όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=215), επιλέγοντας τους συνδέσμους για τα μαθήματα που βρίσκονται αναρτημένοι εκεί.

Παρακαλούνται οι φοιτητές να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους συνδέσμους (ανάλογα με το τμήμα τους) και από σήμερα να ζητούν να γίνουν δεκτοί στο μάθημα.

Ενημερώνονται οι φοιτητές που θα δηλώσουν και θα συμμετάσχουν στις διαλέξεις του μαθήματος Ηλεκτρονικά Ι  [όσων τα επώνυμα αρχίζουν από Π έως Ω], με διδάσκοντες του καθηγητές Δ. Τριάντη και Π. Φωτόπουλο ότι η έναρξη των διαλέξεων αρχίζει την Τρίτη 02.03.2021 ώρα 11.00 πμ [ημέρες διδασκαλίας Τρίτη και Παρασκευή από 11.00 έως 14.00]

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass:

https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE382/

[Ηλεκτρονικά Ι - Ομάδα Γ (από Π έως Ω] - Δ. Τριαντης & Π. Φωτόπουλος]

και ζητήστε εγγραφή. [Ήδη έχουν εγγραφεί 160 χρήστες]

Για τη συμμετοχή στις διαλέξεις η πρόσβαση γίνεται μέσα από το MS Teams.

Οδηγίες θα λάβετε με mail το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί. 

Την Πέμπτη 4/3/2021 στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα στον Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό. Στο τρέχον εξάμηνο, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΠαΔΑ, το μάθημα θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως, με χρήση της δικτυακής πλατφόρμας MS Teams. Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα, στην οποία και θα πρέπει να συνδέονται οι φοιτητές για την παρακολούθηση των μαθημάτων: EEE.2.5.3 Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός (Επίθετα Π-Ω).

Επίσης, το μάθημα διαθέτει και χώρο στην πλατφόρμα eclass, όπου υπάρχει όλο το σχετικό με το μάθημα υλικό. Η διεύθυνση είναι η παρακάτω: EEE.2.5.3 Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός (Φοιτητές Π-Ω) 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ eclass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ!                                                                                                                                            

Όσον αφορά στη χρήση του eclass, το μάθημα και oι εγγραφές σε αυτό ανοίγουν (για τους φοιτητές που είναι στο τμήμα των κ, Πατρικάκη και κ. Φειδάκη), στην πρώτη διάλεξη, όπου και

 • παρουσιάζεται το μάθημα
 • εξηγείται ο τρόπος αξιολόγησης και εξέτασης στο θεωρητικό και πρακτικό/εργαστηριακό μέρος του μαθήματος
 • δίνεται ο κωδικός εισόδου,
 • γίνεται επίδειξη της χρήσης του δικτυακού χώρου, με χρήση των προηγούμενων ανακοινώσεων, εργασιών και ενδιάμεσων εξετάσεων,
 • παρουσιάζεται ο τρόπος προετοιμασίας για τις εξετάσεις και της «εικονικής εξέτασης» η οποία χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των φοιτητών για την τελική εξέταση.
 • παρουσιάζονται οι προαιρετικές απαλλακτικές εργασίες.

Στη συνέχεια θα γίνει εκκαθάριση των προηγούμενων ανακοινώσεων, εγγεγραμμένων και ασκήσεων, και εγγραφή των νέων φοιτητών.

Μετά από το πρώτο μάθημα, οι φοιτητές θα πρέπει να εγγραφούν στο μάθημα στην πλατφόρμα eclass, και όλες οι σχετικές ανακοινώσεις από τους διδάσκοντες θα γίνονται από την πλατφόρμα αυτή.

Ενημερώνονται οι φοιτητες/τριες που θα παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος "Προηγμένα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου (Ε) (8-1.3)" ότι πρέπει να εγγραφούν στο e-class αυτού. Στον χώρο αυτόν θα αναρτώνται όλες οι σχετικές ανακοινώσεις του μαθήματος καθώς και όλο το ψηφιακό μαθησιακό υλικό.

Για το εργαστήριο

Kλ. I. Πρέκας

Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Μαρτίου 2021 κάθε Δευτέρα 9:00-12:00 και Πέμπτη 9:00-12:00 με χρήση της Πλατφόρμας TEAMS. 

Η εγγραφή στην ομάδα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Ι (Κ-Ο) θα πραγματοποιείται αυτόματα με την χρήση του κωδικού ja005v4 

Έναρξη μαθημάτων EEE.6.4 Δίκτυα Υπολογιστών [Μ-Ω] -Εαρινό Εξάμηνο 2021

Την Τρίτη 2/3/2021 στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα των Δικτυών Υπολογιστών, Τμήμα [Μ-Ω]. Στο τρέχον εξάμηνο, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΠαΔΑ, το μάθημα θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως, με χρήση της δικτυακής πλατφόρμας MS Teams. Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί ομάδα, στην οποία και θα πρέπει να συνδέονται οι φοιτητές για την παρακολούθηση των μαθημάτων: ΕΕΕ.6.4 Δίκτυα Υπολογιστών (Τμήμα Μ-Ω)

Επίσης, το μάθημα διαθέτει και χώρο στην πλατφόρμα e-class, όπου υπάρχει όλο το σχετικό με το μάθημα υλικό. Η διεύθυνση είναι η παρακάτω: EEE.6.4 Δίκτυα Υπολογιστών

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ eclass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ!                                                                                                                 

Όσον αφορά στη χρήση του eclass, το μάθημα και oι εγγραφές σε αυτό ανοίγουν (για τους φοιτητές που είναι στο τμήμα του κ. Τάτλα), στην πρώτη διάλεξη, όπου και

 • παρουσιάζεται το μάθημα
 • εξηγείται ο τρόπος αξιολόγησης και εξέτασης στο θεωρητικό και πρακτικό/εργαστηριακό μέρος του μαθήματος
 • δίνεται ο κωδικός εισόδου,
 • γίνεται επίδειξη της χρήσης του δικτυακού χώρου, με χρήση των προηγούμενων ανακοινώσεων, εργασιών και ενδιάμεσων εξετάσεων,
 • παρουσιάζεται ο τρόπος προετοιμασίας για τις εξετάσεις και της «εικονικής εξέτασης» η οποία χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των φοιτητών για την τελική εξέταση.
 • παρουσιάζονται οι προαιρετικές απαλλακτικές εργασίες.

Στη συνέχεια θα γίνει εκκαθάριση των προηγούμενων ανακοινώσεων, εγγεγραμμένων και ασκήσεων, και εγγραφή των νέων φοιτητών.

Μετά από το πρώτο μάθημα, οι φοιτητές θα πρέπει να εγγραφούν στο μάθημα στην πλατφόρμα eclass, και όλες οι σχετικές ανακοινώσεις από τους διδάσκοντες θα γίνονται από την πλατφόρμα αυτή.

Τη Δευτέρα 1/3/2021 στις 9.00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα των Δικτυών Υπολογιστών. Στο τρέχον εξάμηνο, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΠαΔΑ, το μάθημα θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως, με χρήση της δικτυακής πλατφόρμας MS Teams. Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα, στην οποία και θα πρέπει να συνδέονται οι φοιτητές για την παρακολούθηση των μαθημάτων: EEE.6.4 Δίκτυα Υπολογιστών/Computer Networks (Επίθετα Α-Λ / ERASMUS students).

Επίσης, το μάθημα διαθέτει και χώρο στην πλατφόρμα e-class, όπου υπάρχει όλο το σχετικό με το μάθημα υλικό. Η διεύθυνση είναι η παρακάτω: EEE.6.4 Δίκτυα Υπολογιστών

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ eclass ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ!                                                                                                                 

Όσον αφορά στη χρήση του eclass, το μάθημα και oι εγγραφές σε αυτό ανοίγουν (για τους φοιτητές που είναι στο τμήμα των κ, Πατρικάκη και Φειδάκη), στην πρώτη διάλεξη, όπου και

 • παρουσιάζεται το μάθημα
 • εξηγείται ο τρόπος αξιολόγησης και εξέτασης στο θεωρητικό και πρακτικό/εργαστηριακό μέρος του μαθήματος
 • δίνεται ο κωδικός εισόδου,
 • γίνεται επίδειξη της χρήσης του δικτυακού χώρου, με χρήση των προηγούμενων ανακοινώσεων, εργασιών και ενδιάμεσων εξετάσεων,
 • παρουσιάζεται ο τρόπος προετοιμασίας για τις εξετάσεις και της «εικονικής εξέτασης» η οποία χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των φοιτητών για την τελική εξέταση.
 • παρουσιάζονται οι προαιρετικές απαλλακτικές εργασίες.

Στη συνέχεια θα γίνει εκκαθάριση των προηγούμενων ανακοινώσεων, εγγεγραμμένων και ασκήσεων, και εγγραφή των νέων φοιτητών.

Μετά από το πρώτο μάθημα, οι φοιτητές θα πρέπει να εγγραφούν στο μάθημα στην πλατφόρμα eclass, και όλες οι σχετικές ανακοινώσεις από τους διδάσκοντες θα γίνονται από την πλατφόρμα αυτή.

Σας ενημερώνουμε οτι οι διαλέξεις του μαθήματος Ηλεκτρακουστική ΙΙ, θα ξεκινήσουν την Τρίτη 2/3/2021. Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα το μάθημα θα γίνεται 12:00-15:00 κάθε Τρίτη στον πιο κάτω σύνδεσμο Teams:

Click here to join the meeting

Όλοι όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα θα πρέπει να εγγραφούν στο eclass του μαθήματος (https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE373/).

Όλοι οι παλαιοί φοιτητές θα αφαιρεθούν από το eclass, οπότε αν κάποιος χρωστά το μάθημα θα πρέπει να επανεγγραφεί.

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις», καλούνται όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=215), επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Ομάδες Εργαστηρίου" το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Λόγω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία οι προγραμματισμένες για την Πέμπτη και την Παρασκευή εξετάσεις στα μαθήματα ΕΕΕ.1.6 και ΕΕΕ.1.7, αντίστοιχα, αναβάλλονται.

Το μάθημα ΕΕΕ.1.6. Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων θα εξεταστεί την Δευτέρα 22/2/2021, ώρα 9:00 π.μ.

και το μάθημα ΕΕΕ.1.7. Επιστήμη, Τεχνολογία και Κοινωνία την Τετάρτη 24/2/2021, ώρα 9:00 π.μ.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να εξεταστούν στο θεωρητικό μέρος του μαθήματος "Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις", καλούνται να έχουν συμπληρώσει έως την Τετάρτη 03/02/2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι το "Πρωτόκολλο και Δήλωση Συμμετοχής στην Εξέταση του Μαθήματος" που βρίσκεται στην σελίδα του μαθήματος στην πλατφόρμα ασύχρονης εκπαίδευσης Moodle.

Για να συμμετέχετε στην εξ’ αποστάσεως εξέταση στο μάθημα

ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Τμήμα Κ-Ο

πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά το πρωτόκολλο συμμετοχής στην εξέταση του μαθήματος που βρίσκεται στο eclass του μαθήματος (στο Ερωτηματολόγια)  και εφόσον το αποδέχεστε να απαντήστε στην ερώτηση που βρίσκεται στο τέλος του κειμένου

ΝΑΙ, έλαβα γνώση και συναινώ σε συμμετοχή στην εξέταση

Προσοχή για να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση πρέπει να έχετε συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο μέχρι 7/2/2021 ώρα 23:00

Ενημερώνονται οι φοιτητές που επιθυμούν να εξεταστούν στο θεωρητικό μέρος του μαθήματος Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων για την εξεταστική περίοδο Φεβρουαρίου 2021, ότι πρέπει να εγγραφούν στο τμήμα το οποίο ανήκουν σύμφωνα με την κατανομή σε τμήματα που υπήρχε το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

Η εγγραφή πραγματοποιείται από τη σελίδα του μαθήματος στο eclass (https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE306/).

Τμήμα 3-1 από Α έως Ι (Διδάσκων: Γ. Πάτσης)
Τμήμα 3-2 από Κ έως Ο (Διδάσκων: Ε. Βαλαμόντες)
Τμήμα 3-3 από Π έως Ω (Διδάσκων: Ε. Κυριάκης - Μπιτζάρος)

Η δήλωση αποδοχής των όρων της εξ αποστάσεως εξέτασης σε διαφορετικό τμήμα δεν δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση.

Καλούνται όσοι φοιτητές έχουν δηλώσει διαφορετικό τμήμα να κάνουν νέα δήλωση στο σωστό γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εξέταση.

Ανακοίνωση για τη γραπτή εξέταση στο εργαστήριο Φυσικής για φοιτητές που δεν παρακολούθησαν

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές δεν είχαν δικαίωμα παρακολούθησης του Εργαστηρίου Φυσικής στο χειμερινό εξάμηνο 2020-2021 και επιθυμούν να δώσουν τη γραπτή εξέταση του εργαστηρίου, να εγγραφούν έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στην ομάδα χρηστών :

Γραπτή Εξέταση για φοιτητές που δεν είχαν δικαίωμα παρακολούθησης του Εργαστηρίου Φυσικής.  

Η ομάδα αυτή βρίσκεται στο eclass, στο μάθημα ΦΥΣΙΚΗ (ΕΕΕ.1.2)

Η γραπτή εξέταση θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 17:00 - 20:00

Θα λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες για τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εξέτασης

Δείτε το πρόγραμμα διεξαγωγής δοκιμαστικών μαθημάτων από υποψηφίους για τη θέση βαθμίδας επίκουρου καθηγητή του Τομέα “Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Επεξεργασίας Σήματος” του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής με γνωστικό αντικείμενο: «Γραμμική άλγεβρα με εφαρμογές στην επιστήμη του ηλεκτρολόγου και ηλεκτρονικού μηχανικού».

Στα πλαίσια του μαθήματος "Οικονομικός σχεδιασμός και λειτουργία συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20-1-2021, ώρα 09.00-10.00, η εισαγωγική διάλεξη "Η αναδιάρθρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα – Target Model" από το Δρ. Ανδρέα Βλάχο, Προϊστάμενο Δ/νσης Ενεργειακού Σχεδιασμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Ο σχετικός σύνδεσμος στο MS-Teams είναι:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3a2646b87ac5fe41e092f40c00049e3897%40thread.tacv2/1602438362623?context=%7b%22Tid%22%3a%220c8943ee-c370-4bb3-ba51-321f406f32ec%22%2c%22Oid%22%3a%22320aaa36-06d0-44a8-ab6f-68bb20bbd125%22%7d

Η εξέταση του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος "Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις", λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση της Συγκλήτου η οποία δίνει παράταση μιας εβδομάδας στο εξάμηνο, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 27/01/2021.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να εξεταστούν στο μάθημα καλούνται να έχουν συμπληρώσει έως την Δευτέρα 18/01/2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι το "Πρωτόκολλο και Δήλωση Συμμετοχής στην Εξέταση του Μαθήματος" που βρίσκεται στην σελίδα του μαθήματος στην πλατφόρμα ασύχρονης εκπαίδευσης Moodle.

Η εξέταση του μέρους του μαθήματος "Ηλεκτρολογικό και Ηλεκτρονικό Σχέδιο με Η/Υ", λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση της Συγκλήτου η οποία δίνει παράταση μιας εβδομάδας στο εξάμηνο, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 25/01/2021 (Ηλεκτρολογικό Σχέδιο) και στις 28/01/2021 (Ηλεκτρονικό Σχέδιο).

Οι φοιτητές που επιθυμούν να εξεταστούν στο μάθημα καλούνται να έχουν συμπληρώσει έως την Δευτέρα 18/01/2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι το "Πρωτόκολλο και Δήλωση Συμμετοχής στην Εξέταση του Μαθήματος" που βρίσκεται στην σελίδα του μαθήματος στην πλατφόρμα ασύχρονης εκπαίδευσης Moodle.

Τα στοιχεία των φοιτητών που είχαν κάνει εγγραφή στο eclass του μαθήματος Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων μέχρι την 31/8/2020 και δεν είχαν δηλώσει τμήμα θεωρίας που παρακολουθούν κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 διαγράφηκαν. Όσοι οφείλουν το μάθημα και επιθυμούν να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του μαθήματος παρακαλούνται να κάνουν νέα εγγραφή.

Ε. Κυριάκης - Μπιτζάρος

Καλούνται οι φοιτητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 να προχωρήσουν μέχρι 27/10/2020 και ώρα 12:00 το μεσημέρι σε εγγραφή τους στην πλατφόρμα moodle στη διεύθυνση:

https://moodle.uniwa.gr/course/admin.php?courseid=2293

χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό τους λογαριασμό.

Το κλειδί εγγραφής είναι: Digital20_21

Οταν ολοκληρωθεί η εγγραφή στο μάθημα θα ανακοινωθούν τα εργαστηριακά τμήματα και οι εγγεγραμμένοι φοιτητές θα πρέπει να επιλέξουν ένα από αυτά.

Ε. Κυριάκης - Μπιτζάρος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

 Οι φοιτητές που θα ασκηθούν στο Εργαστήριο Φυσικής , καλούνται να εγγραφούν στην πλατφόρμα e-class, στο μάθημα  ΦΥΣΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.

Οδηγίες για την έναρξη των εγγραφών και του εργαστηρίου βρίσκονται στην Περιγραφή του Μαθήματος. Να διαβαστούν προσεκτικά

Καλούνται οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημα Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων να προχωρήσουν στην εγγραφή τους
στη σελίδα του μαθήματος στο eclass https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE306/
χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το ιδρυματικό τους email και να διαβάσουν τις ανακοινώσεις σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος
που έχουν ήδη αναρτηθεί εκεί.

ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ [ΤΜΗΜΑ 1-3 ή ΟΜΑΔΑ Γ],

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δ. ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Η ανακοίνωση αφορά τους φοιτητές εξαμήνων Γ και άνω των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Π έως Ω.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι φοιτητές εξαμήνων Γ και άνω, που οφείλουν και θα παρακολουθήσουν το μάθημα πρέπει να  πραγματοποιήσουν εγγραφή στο μάθημα μέσω του eclass:

ΦΥΣΙΚΗ (Γ ΟΜΑΔΑ) - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ. ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗ,

Προσοχή. Πρέπει να αναγράψετε σωστά τον αριθμό μητρώου.

Εγγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί πριν από 01.10.2020 έχουν διαγραφεί και απαιτείται εκ νέου εγγραφή. Όσων τα επώνυμα δεν αρχίζουν από τα γράμματα Π έως Ω θα διαγράφονται.

Η έναρξη της εξ’ υποστάσεως διδασκαλίας θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή των φοιτητών του 1ου εξαμήνου.

Μέσω του eclass θα λάβετε σχετικό μήνυμα που θα σας πληροφορεί για την έναρξη και τον τρόπο της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας.

Το μάθημα σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, θα διεξάγεται Τετάρτη και Παρασκευή στις 09.00 έως 11.00 πμ.

ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ [ΤΜΗΜΑ 1-3 ή ΟΜΑΔΑ Γ],

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δ. ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Η ανακοίνωση αφορά τους νεοεισαχθέντες φοιτητές (1ου εξαμήνου) των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Π έως Ω.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι νεοεισαχθέντες φοιτητές (1ου εξαμήνου) που θα παρακολουθήσουν το μάθημα ΦΥΣΙΚΗ, οφείλουν όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή τους και λάβουν τον αριθμό μητρώου, να πραγματοποιήσουν εγγραφή στο μάθημα μέσω του eclass:

ΦΥΣΙΚΗ (Γ ΟΜΑΔΑ) - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ. ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Η εγγραφή πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να ξεκινήσουν εγκαίρως οι διαλέξεις του μαθήματος. Μέσω του eclass θα λάβετε σχετικό μήνυμα που θα σας πληροφορεί για την έναρξη και τον τρόπο της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας.

Το μάθημα σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, θα διεξάγεται Τετάρτη και Παρασκευή στις 09.00 έως 11.00 πμ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗ (Θεωρία)

Καθ. Ζαχαριάδου Αικατερίνη

Παρακαλούνται οι φοιτητές του τμήματος 1-2 (ονοματεπώνυμο με αρχικό γράμμα από Κ à Ο, τμήμα Ζαχαριάδου) να εγγραφούν στο ΝΕΟ μάθημα που έχει δημιουργηθεί στο e-class με τίτλο:

ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΜΗΜΑ 1-2 (Κ-Ο) 2020-2021 (ΕΕΕ1.2), προκειμένου να τους αποσταλούν πληροφορίες σχετικά με την έναρξη του μαθήματος και τον σύνδεσμο των διαλέξεων στο MsTeams.

Σας ενημερώνουμε ότι, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών στο μάθημα EEE.7-2.5 Ειδικά Θέματα Δικτύων και Ασφάλεια δεν μπορεί να υπολογιστεί με ασφάλεια μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με την ΚΥΑ 115744/Ζ1, το μάθημα της θεωρίας θα προσφέρεται εξ αποστάσεως, μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Οι φοιτητριες/ές θα πρέπει να εγγραφούν άμεσα στο η-μάθημα χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό τους λογαριασμό: https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE331/

Για τις σύγχρονες (live) διαλέξεις θα χρησιμοποιηθεί το MS Teams.

Ο απευθείας σύνδεσμος για το αυριανό εισαγωγικό μάθημα είναι: Join Microsoft Teams Meeting

Χαράλαμπος Πατρικάκης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Μιχαήλ Φειδάκης(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Νέα έκδοση ωρολόγιου προγράμματος.

- Αλλαγή διδασκόντων στα τμήματα του μαθήματος ΕΕΕ.5.1 - Αλγόριθμοι και Δομές Δεδομένων.
- Διόρθωση ώρας τμήματος ΕΕΕ.3.4 - Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων [3-3].

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι 

Τα μαθήματα αρχίζουν την Πέμπτη 15/10/2020 και θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικά - μέσω της πλατφόρμας MS TEAMS – λόγω των περιορισμών εξ αιτίας της πανδημίας. 

Αρκετοί φοιτητές έχουν ήδη εγγραφεί στο e-class, καλούνται να το κάνουν και οι υπόλοιποι όταν αποκτήσουν Αριθμό Μητρώου . 

Το link πρόσβασης στο MS TEAMS είναι αυτό που ακολουθεί και θα χρησιμοποιείται το ίδιο κάθε φορά. 

Η ομάδα λέγεται : ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι – ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ 2020-21 

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3addd363946e4c400b94b0a222313da8fc%40thread.tacv2/1602573184485?context=%7b%22Tid%22%3a%220c8943ee-c370-4bb3-ba51-321f406f32ec%22%2c%22Oid%22%3a%222ee6c4c4-8183-4561-a324-7baf48f5217c%22%7d 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι φοιτητές/τριες έχουν πτυχίο επιπέδου Β2 ή ανώτερο απαλλάσσονται από την ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι & ΙΙ (α’ & β΄ εξαμήνων), αφού προσκομίσουν αντίγραφο του πτυχίου αυτού στην γραμματεία του τμήματος μαζί με αίτηση που θα τους δοθεί εκεί. Ακολούθως, οι αιτήσεις αξιολογούνται  και ανακοινώνονται τα αποτελέσματα. 

Η διαδικασία αυτή δεν χρειάζεται να γίνει άμεσα και γίνονται επίσης αποδεκτά πτυχία που θα αποκτηθούν κατά την διάρκεια των σπουδών των φοιτητών/τριών 

Ο Καθηγητής 

Παναγιώτης Τσατσαρός 

Ενημερώνονται οι φοιτητες/τριες που θα παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος “Βιομηχανική Μηχανική”, ότι πρέπει να εγγραφούν στο e-class αυτού. Στον χώρο αυτόν θα αναρτώνται όλες οι σχετικές ανακοινώσεις του μαθήματος καθώς και όλο το ψηφιακό μαθησιακό υλικό.

Προσοχή: Έχουν διαγραφεί από το e-class όλες οι εγγραφές που έχουν γίνει πριν από την 01-07-2020. Παρακαλώ ελέγξτε αν είστε εγγεγραμμένοι αν όχι κάνετε και πάλι εγγραφή.

Για το εργαστήριο

Κλ.Ι.Πρέκας

Ενημερώνονται οι φοιτητες/τριες που θα παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος “Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου ΙI”, ότι πρέπει να εγγραφούν στο e-class αυτού. Στον χώρο αυτόν θα αναρτώνται όλες οι σχετικές ανακοινώσεις του μαθήματος καθώς και όλο το ψηφιακό μαθησιακό υλικό.

Για το εργαστήριο

Στ. Παπαποστόλου

Η διδασκαλία του μαθήματος ΕΕΕ.1.5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ  για το Τμήμα [1-3] (από Π έως Ω) θα πραγματοποιείται από απόσταση κατά το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-21 μέσω του MS Teams από την Πέμπτη 15/10/2020 στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3a81f1e1a7720543a68363a80257c99dbb%40thread.tacv2/1602491908682?context=%7b%22Tid%22%3a%220c8943ee-c370-4bb3-ba51-321f406f32ec%22%2c%22Oid%22%3a%22eb6df56e-62e1-41fd-9d78-6226b4719c6b%22%7d

Επίσης οι φοιτητές οφείλουν να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στο eclass του μαθήματος.

Η Καθηγήτρια

Χ. ΑΓΓΕΛΗ

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο Ηλεκτρονικά ΙΙ, να εγγραφούν στο αντίστοιχο μάθημα στο eclass και να εγγραφούν στις εργαστηριακές ομάδες που επιθυμούν στην καρτέλα "Ομάδες χρηστών", μέχρι την Πέμπτη 15/10/2020.

Α.Μ.
50106666
51204174
19387095
19387356
19387113
19387114
7058
19387173
6448
19387358
19387367
19387231
6709
47005
19387267
19387269
19387288
19387295

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Ηλεκτρολογικό & Ηλεκτρονικό Σχέδιο με Η/Υ», καλούνται όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=663), επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Ομάδες Εργαστηρίου"  το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2019.

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις», καλούνται όπως εγγραφούν μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=665), επιλέγοντας μέσω του πεδίου "Ομάδες Εργαστηρίου"  το επιθυμητό δίωρο παρακολούθησης.

Οι εγγραφές για τα εργαστηριακά δίωρα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2019.

Σας ενημερώνουμε ότι απο την Τρίτη 13/10/2020 θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές διαλέξεις για το θεωρητικό μέρος του μαθήματος Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις.

Καλούνται οι φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα, όπως εγγραφούν στην πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης Moodle (https://moodle.uniwa.gr/course/view.php?id=665). Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση του μαθήματος μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης MS Teams βρίσκεται ήδη στο Moodle.

Αγαπητοί/ές φοιτητές/τριες,

Η διδασκαλία του μαθήματος ΕΕΕ.1.5 "Εισαγωγή στον Προγραμματισμό" θα γίνει από απόσταση κατά το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-21, μέσω του MS Teams, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19.

Η διδασκαλία ξεκινά την Παρασκευή 16/10/2020 και ώρα 11.00 - 14.00

Για το τμήμα 1-2 ο σύνδεσμος (link) του MS Teams είναι:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3aa8a5116c60764df08ba0e40220d88b9d%40thread.tacv2/1602442003891?context=%7b%22Tid%22%3a%220c8943ee-c370-4bb3-ba51-321f406f32ec%22%2c%22Oid%22%3a%2277bbbbb0-c185-497d-8fcd-61d5ca7b012f%22%7d

Μια δοκιμαστική συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 14/10/2020 και ώρα 11.00 στον ίδιο σύνδεσμο του MS Teams.

O Διδάσκων Ευάγγελος Βαλαμόντες

Αγαπητές/οί φοιτητές/τριες,

Η διδασκαλία του μαθήματος «Προστασία Εγκαταστάσεων από Υπερτάσεις» (ΕΕΕ.9-1.9) για το Χειμερινό Εξάμηνο του 2020-21 θα γίνει εξ αποστάσεως, με σύγχρονη εκπαίδευση μέσω MS Teams.

Η διδασκαλία θα αρχίσει τη Δευτέρα 12/10/2020 στο MS Teams. Καλούνται οι φοιτητές να γραφτούν στο eclass του μαθήματος Προστασία Εγκαταστάσεων από Υπερτάσεις όπου θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις και το ψηφιακό μαθησιακό υλικό, και όπου θα λάβετε και το σύνδεσμο για το MS Teams.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχουν διαγραφεί από το eclass του μαθήματος όλοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες του 2019-20, δηλαδή όσοι είχαν εγγραφεί έως και 31/8/2020, και παραμένουν μόνο όσοι γράφτηκαν από 1/9/2020 και μετά. Ελέγξτε αν είστε εγγεγραμμένοι και αν χρειάζεται ξανα-εγγραφείτε.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά,

Ο διδάσκων

Κων/νος Ψωμόπουλος

Αγαπητές/οί φοιτητές/τριες,

Η διδασκαλία του μαθήματος «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Ι» (ΕΕΕ.7-1.5) για το Χειμερινό Εξάμηνο του 2020-21 θα γίνει

 • για το θεωρητικό μέρος εξ αποστάσεως, με σύγχρονη εκπαίδευση μέσω MS Teams και
 • για το εργαστηριακό μέρος υβριδικά, με φυσική παρουσία και εξ αποστάσεως (θα ανακοινωθεί πρόγραμμα).

Η διδασκαλία του θεωρητικού μέρους θα αρχίσει τη Δευτέρα 12/10/2020 στο MS Teams. Καλούνται οι φοιτητές να γραφτούν στο eclass του μαθήματος Α.Π.Ε. Ι όπου θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις και το ψηφιακό μαθησιακό υλικό, και όπου θα λάβετε και το σύνδεσμο για το MS Teams.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχουν διαγραφεί από το eclass του μαθήματος όλοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες του 2019-20, δηλαδή όσοι είχαν εγγραφεί έως και 30/9/2020, και παραμένουν μόνο όσοι γράφτηκαν από 1/10/2020 και μετά. Ελέγξτε αν είστε εγγεγραμμένοι και αν χρειάζεται ξανα-εγγραφείτε.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά,

Οι διδάσκοντες

Γεώργιος Βόκας και Κων/νος Ψωμόπουλος

Αγαπητές/οί φοιτητές/τριες,

Η διδασκαλία του μαθήματος «Υψηλές Τάσεις Ι» (ΕΕΕ.7-1.3) για το Χειμερινό Εξάμηνο του 2020-21 θα γίνει

 • για το θεωρητικό μέρος εξ αποστάσεως, με σύγχρονη εκπαίδευση μέσω MS Teams και
 • για το εργαστηριακό μέρος υβριδικά, με φυσική παρουσία και εξ αποστάσεως (θα ανακοινωθεί πρόγραμμα).

Η διδασκαλία του θεωρητικού μέρους θα αρχίσει την Τρίτη 13/10/2020 στο MS Teams. Καλούνται οι φοιτητές να γραφτούν στο eclass του μαθήματος Υψηλών Τάσεων Ι όπου θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις και το ψηφιακό μαθησιακό υλικό, και όπου θα λάβετε και το σύνδεσμο για το MS Teams.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχουν διαγραφεί από το eclass του μαθήματος όλοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες του 2019-20, δηλαδή όσοι είχαν εγγραφεί έως και 31/8/2020, και παραμένουν μόνο όσοι γράφτηκαν από 1/9/2020 και μετά. Ελέγξτε αν είστε εγγεγραμμένοι και αν χρειάζεται ξανα-εγγραφείτε.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά,

Ο διδάσκων

Κων/νος Ψωμόπουλος

Σας ενημερώνουμε ότι, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών στο μάθημα EEE.7-2.6 Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών δεν μπορεί να υπολογιστεί με ασφάλεια μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με την ΚΥΑ 115744/Ζ1, το μάθημα της θεωρίας θα προσφέρεται εξ αποστάσεως, μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Οι φοιτητριες/ές θα πρέπει να εγγραφούν άμεσα στο η-μάθημα χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό τους λογαριασμό: https://eclass.uniwa.gr/courses/EEE251/

Για τις σύγχρονες (live) διαλέξεις θα χρησιμοποιηθεί το MS Teams.

Ο απευθείας σύνδεσμος για το αυριανό εισαγωγικό μάθημα είναι: Join Microsoft Teams Meeting

Χαράλαμπος Πατρικάκης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Μιχαήλ Φειδάκης(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Όλοι οι φοιτητές που προτίθενται να παρακολουθήσουν το μάθημα Ηλεκτρακουστική Ι, καλούνται να συνδεθούν με το πιο κάτω link τη Δευτέρα 12/10/2020 στις 9:00 το πρωί στην πρώτη διάλεξη που θα γίνει εξ’ αποστάσεως στην πλατφορμα Teams, στην οποία και θα δοθούν και χρήσιμες πληροφορίες για το μάθημα όπως οδηγίες σύνδεσης στο eclass.

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ae1a7040e3429444f94e87e5847ca2af5%40thread.tacv2/1602352998210?context=%7b%22Tid%22%3a%220c8943ee-c370-4bb3-ba51-321f406f32ec%22%2c%22Oid%22%3a%22d2e0d2d3-ef51-4aa7-828c-48ad67172abc%22%7d

 

Οι φοιτητές του Ε΄εξαμήνου, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο το μάθημα των Τηλεπικοινωνιών, με καθηγητή τον κύριο Αθανάσιο Νασιόπουλο, Τμήμα Ε2, πρέπει να εγγραφούν άμεσα στο e-class του μαθήματος.
Τα μαθήματα θεωρίας ξεκινούν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 09-11πμ.
Ο καθηγητής 
Αθανάσιος Νασιόπουλος

Παρακαλούνται οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα, να συνδεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο τπυ Τμήματος:

https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a5948b640af534174ad2fb0f88549146c%40thread.tacv2/General?groupId=ba1690b2-82fe-4c62-be38-37be151d7279&tenantId=0c8943ee-c370-4bb3-ba51-321f406f32ec

Αγαπητές/οί φοιτητές/τριες,

Η διδασκαλία του μαθήματος «Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος» (ΕΕΕ.7-2.3 και ΕΕΕ.7-3.3) για το Χειμερινό Εξάμηνο του 2020-21 θα γίνει

 • για το θεωρητικό μέρος εξ αποστάσεως, με σύγχρονη εκπαίδευση μέσω MS Teams και
 • για το εργαστηριακό μέρος υβριδικά, με φυσική παρουσία και εξ αποστάσεως (θα ανακοινωθεί πρόγραμμα).

Η διδασκαλία του θεωρητικού μέρους θα αρχίσει τη Δευτέρα 12/10/2020 στο MS Teams. Καλούνται οι φοιτητές να γραφτούν στο eclass του μαθήματος Ψ.Ε.Σ. όπου θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις και το ψηφιακό μαθησιακό υλικό, και όπου θα λάβετε και το σύνδεσμο για το MS Teams.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχουν διαγραφεί από το eclass του μαθήματος όλοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες του 2019-20, δηλαδή όσοι είχαν εγγραφεί έως και 31/8/2020, και παραμένουν μόνο όσοι γράφτηκαν από 1/9/2020 και μετά. Ελέγξτε αν είστε εγγεγραμμένοι και αν χρειάζεται ξανα-εγγραφείτε.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά,

Οι διδάσκοντες

Μαρία Ραγκούση και Ηλίας Ζώης

Παρακαλούνται οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα, να συνδεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο τπυ Τμήματος:

https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3adcfe64ba23854c648f68beaa9edacd2e%40thread.tacv2/General?groupId=616f4110-681a-4890-8023-4fcbb165a765&tenantId=0c8943ee-c370-4bb3-ba51-321f406f32ec

Σελίδα 1 από 3

el_menu