Ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονες Εξελίξεις του Αυτοματισμού»

Την Τετάρτη 10/1/2024 πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονες Εξελίξεις του Αυτοματισμού», με προσκεκλημένους ομιλητές από το χώρο της Βιομηχανίας.  Την ημερίδα αυτή που διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των προπτυχιακών μαθημάτων Βιομηχανική Μηχανική, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου Ι και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου ΙΙ με διδάσκοντα τον Καθηγητή κ. Διονύση Κανδρή, παρακολούθησε πλήθος φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος.

 

imer20240110_1

imer20240110_2

Στο πλαίσιο του μαθήματος Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων την Τετάρτη 6/12/2023 και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο Α011 θα δοθεί διάλεξη με θέμα "Ψηφιακά Συστήματα (FPGAs) στην εποχή της μηχανικής μάθησης και της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης" από τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος κο Χριστόφορο Κάχρη. 
Τη διάλεξη μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι/ες οι ενδιαφερόμενοι/ες φοιτητές/ήτριες του τμήματος αναξάρτητα από το αν παρακολουθούν το μάθημα.
Ε. Κυριάκης-Μπιτζάρος

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ συνδιοργανώνει με το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Τμήμα της IEEE το 12ο Διεθνές Συνέδριο International Conference on Modern Circuits and Systems Technologies (MOCAST) 2023.
Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Ο Όμιλος Θεοδώρου, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους στην Ελλάδα, με ειδίκευση στις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για τη βιομηχανική συσκευασία και την εφοδιαστική αλυσίδα, αναζητά 10 νέους και 5 έμπειρους μηχανικούς (ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους, ηλεκτρονικούς, αυτοματισμού, ρομποτικής και πληροφορικής), οι οποίοι θα ενταχθούν στην οργανωμένη ομάδα των 85 έμπειρων μηχανικών. Υπάρχει δυνατότητα και για πρακτική άσκηση. Για το λόγο αυτό, διοργανώνει Open Day για τους ενδιαφερόμενους την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του στην Παιανία (Αγίου Αθανασίου 17). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Καλείστε την Τετάρτη 15/3 στις 11:00 στην αίθουσα 5 του συνεδριακού κέντρου της Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα να παρακολουθήσετε την ομιλία (διάρκειας ~ 40’) με τίτλο:

Mοnitoring and prediction of terrestrial environment by using electromagnetic methods"

που θα δώσει ο Καθηγητής Yasuhide Hobara 

Director, Center for Space Science and Radio Engineering
Graduate School of Informatics and Engineering, School of Informatics and Engineering 
"Department of Computer and Network Engineering, Cluster II(Emerging Multi-interdisciplinary Engineering" 
University of Electro-Communications (https://www.uec.ac.jp/eng/), Tokyo, Japan

Το Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας (Τ.Δ.Δ.Κ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του έργου "Γραφείο Διασύνδεσης ΠΑΔΑ" - "Career, Liaison & Innovation Office, University of West Attica" (MIS 5073631) και σε συνεργασία με την Θερμοκοιτίδα του Δήμου Αιγάλεω ( Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://hub.egaleo.gr/mikro-thermokoitida-neon-epicheiriseo/ ), προσκαλεί τους/τις φοιτητές-ριες και αποφοίτους-ες, ερευνητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΑΔΑ:

  • σε εξ αποστάσεως  σεμινάριο με τίτλο «Θερμοκοιτίδα Δήμου Αιγάλεω – η ευκαιρία αξιοποίησης των καινοτόμων ιδεών και της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας», Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022,  14:00- 15:00
  • και σε μία περιήγηση στους χώρους της Θερμοκοιτίδας Αιγάλεω, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, 11:00-12:00

Στο σεμινάριο ο κος Απόστολος Σίγουρας, ο κος Γιώργος Μπελεσιώτης και η κα Θεώνη Καρλέση, εκπροσωπώντας το Hub Αιγάλεω, θα παρουσιάσουν το έργο και τις δυνατότητες συμμετοχής των ενδιαφερομένων στη Θερμοκοιτίδα. Συμμετέχοντες στο webinar μπορούν να είναι όλοι οι εν δυνάμει επωφελούμενοι της Θερμοκοιτίδας και απλοί ενδιαφερόμενοι, που έχουν μία καινοτόμο ιδέα και θέλουν να την αξιοποιήσουν.

Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του σεμιναρίου παρακαλούνται οι φοιτητές-ριες/απόφοιτοι-ες που ενδιαφέρονται για την παρακολούθηση του να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα. 

Δηλώσεις συμμετοχής:  https://forms.gle/seuBoBUKzvuUBMZw5

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως οπότε οι ενδιαφερόμενοι-ες θα ειδοποιηθούν σχετικά μέσω email για τον σύνδεσμο Ms Teams. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή και τη συνεργασία σας!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:
Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης και Καινοτομίας
Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα
Συνεδριακό Κέντρο-Αίθουσα 4
Π. Ράλλη & Θηβών 250, 12244 Αιγάλεω, Αθήνα, Ελλάδα

Τ: 210 5381295, 1105
Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://clio.uniwa.gr
Facebook: Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας ΠΑΔΑ

Την Πέμπτη 6/10/2022 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου της Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα υποδοχή και ενημέρωση των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Την Τρίτη 4/10/2022 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου της Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα ενημέρωση των φοιτητών του πενταετούς προγράμματος σπουδών, που θα εγγραφούν στο 7ο εξάμηνο το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, σχετικά με το περιεχόμενο των σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές κάθε κύκλου σπουδών ώστε να διευκολυνθούν στην επιλογή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση και εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής MSTeams με σύνδεση από τον ιδρυματικό λογαριασμό τους, από τον παρακάτω σύνδεσμο: Ενημέρωση για επιλογή κύκλου σπουδών.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 η πρώτη τελετή αναγόρευσης και καθομολόγησης διδάκτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Η αναγόρευση του Διδάκτορος Ανδρόνικου Λουκίδη, έγινε σε δημόσια συνεδρίαση της Συνέλευσης του Τμήματος Η.&Η.Μ. με την παρουσία  του πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, των τριών Αντιπρυτάνεων και του Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Καθηγητή Γεώργιου Ιωαννίδη.
Η τελετή αυτή αποτελεί ένα ορόσημο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής καθώς επιτυγχάνεται, μέσα στο αναμενόμενο χρονικό διάστημα, ένας ακόμη στόχος στην πορεία προς την αναγνώρισή του και την εμπέδωση της φυσιογνωμίας του ως ενός ακαδημαϊκού Ιδρύματος με υψηλή απόδοση τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον ερευνητικό τομέα. 


Η διδακτορική διατριβή του Ανδρόνικου Λουκίδη εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Διατάξεων και Υλικών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών με αντίστοιχες ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ και χρηματοδοτήθηκε μέσω της Πράξης «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές – κύκλος Β’» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση”.
Αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής ήταν ο προσδιορισμός της κρίσιμης κατάστασης σε ψαθυρά υλικά αξιοποιώντας δεδομένα ακουστικών εκπομπών.
Το πρόβλημα που μελετήθηκε άπτεται άμεσα ενός εκ των πλέον ζωτικών προβλημάτων και προκλήσεων της τρέχουσας επιστημονικής έρευνας όσον αφορά την αποκάλυψη κρυφών δεικτών προ-αστοχίας υλικών, όπως παράγωγα τσιμέντου, μάρμαρα και συνθετικά υλικά, τα οποία δέχονται μηχανικές καταπονήσεις, ως δομικά στοιχεία κατασκευών. Τα ακουστικά σήματα που εκπέμπονται όταν τα υλικά αυτά δέχονται μηχανικά ερεθίσματα ερευνήθηκαν υπό το πρίσμα σύγχρονων μεθόδων, όπως η ανάλυση στο πεδίο του φυσικού χρόνου (natural time, NT) και η εφαρμογή μεθοδολογιών μη-εκτατικής στατιστικής φυσικής (non-extensive statistical physics, NESP).
Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτυπώνονται σε 13 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και 10 παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και έχουν ήδη λάβει έναν αριθμό αναφορών από ομότιμους ερευνητές.
(Φωτογραφία: Ευτυχία Περιβολάρη)

Η ερευνητική αναφορά "Πανδημία Covid-19: Η εξ αποστάσεως διδασκαλία στο ελληνικό δημόσιο σχολείο", με τα αποτελέσματα πανελλήνιας επιστημονικής έρευνας που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του ΔΠΜΣ "Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση" όπου συμμετέχει το Τμήμα μας, είναι διαθέσιμη σε ελεύθερη πρόσβαση για τους ενδιαφερόμενους ερευνητές - εκπαιδευτικούς, στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ (http://icte.ecd.uoa.gr/images/announcements/covid19_report.pdf). 

Διάλεξη προσκεκλημένου ομιλητή με θέμα:

"Τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο του Βιομηχανικού Αυτοματισμού"

 

Την Πέμπτη 16  Δεκεμβρίου 2021 στις 5:15 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Χατζηνικολάου θα δοθεί από τον προσκεκλημένο ομιλητή κ. Χρήστο Τσατσαρώνη διάλεξη με θέμα "Τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο του Βιομηχανικού Αυτοματισμού"  .

Οι φοιτητές και φοιτήτριες που ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν, παρακαλούνται όπως προσέλθουν έγκαιρα τηρώντας τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς.

Διονύσης Κανδρής                   Κλεάνθης Πρέκας

Για 56η συνεχή χρονιά ο Δημόκριτος, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργανώνει, από τις 12 έως και τις 16 Ιουλίου 2021, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. Φέτος τo Θερινό Σχολείο είναι υβριδικό. Πολλές ομιλίες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και άλλες σε απευθείας μετάδοση από το Κεντρικό Αμφιθέατρο στο Δημόκριτο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξέχοντες επιστήμονες από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσα από μία ασφαλή σύνδεση. Για τους φοιτητές που βρίσκονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο Δημόκριτο θα υπάρχει η δυνατότητα της δια ζώσης παρακολούθησης, ακολουθώντας πάντοτε αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://summerschool.demokritos.gr/

Αγαπητά μέλη,

Η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών - HETiA σε συνεργασία με το μέλος της Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος", θα συμμετέχει σε ειδική συνεδρία με θέμα "Ανθρώπινο Δυναμικό - Εύρεση Θέσης Εργασίας" στα πλαίσια του Θερινού Σχολείου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος".

Για 55η χρονιά ο Δημόκριτος το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργανώνει από 13 έως 17 Ιουλίου 2020, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. Φέτος τo Θερινό Σχολείο είναι διαφορετικό. Όλες οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξέχοντες επιστήμονες από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσα από μία ασφαλή σύνδεση.

Η Συνεδρία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, και ώρες 14:30-16:30. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας αποσταλούν προσεχώς. 

Η HETiA θα  παρουσιάσει την Ένωση και τις δράσεις της και θα δοθεί η ευκαιρία σε περιορισμένο αριθμό μελών της Ένωσης να παρουσιάσουν την εταιρεία και τις ανάγκες για ανθρώπινο δυναμικό, στους συμμετέχοντες φοιτητές.

Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και για να λάβετε μέρος ως ομιλητές, παρακαλούμε όπως εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, από την αποστολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Εύη Τσίντα ( Τ: 210 61 79 855 | E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).   

Με εκτίμηση,

Τα μέλη του Δ.Σ.    Hellenic Emerging Technologies Industry Association

   T: +30 210 617 9855
   F: +30 210 617 9865

   48 Konstantinoupoleos str., 19441 Koropi, Athens, Greece

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στην αίθουσα ΖΒ109 (Κτήριο Ζ, Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα), ο Dr. Simon Winberg, (University of Cape Town, South Africa), ο οποίος βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο μας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS, θα δώσει διάλεξη με τίτλο “ Radar and Computer Vision Fusion for Failsafe Design in UAVs”. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, χρειάζεται κράτηση, η οποία μπορεί να γίνει από αυτόν το διαδικτυακό σύνδεσμο: Κράτηση εδώ.

Tο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", στο πλαίσιο του φετινού μήνα Μικροσκοπίας, διοργανώνει σειρά τεσσάρων εκπαιδευτικών Σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στο ΕΚΕΦΕ "Δ" τον επόμενο μήνα. Η συμμετοχή στα Σεμινάρια Μικροσκοπίας είναι δωρεάν και απαιτείται μόνο ένα μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση "Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.".

Για περισσότερα πατήστε εδώ.

el_menu