Το Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας (Τ.Δ.Δ.Κ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του έργου "Γραφείο Διασύνδεσης ΠΑΔΑ" - "Career, Liaison & Innovation Office, University of West Attica" (MIS 5073631) και σε συνεργασία με την Θερμοκοιτίδα του Δήμου Αιγάλεω ( Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://hub.egaleo.gr/mikro-thermokoitida-neon-epicheiriseo/ ), προσκαλεί τους/τις φοιτητές-ριες και αποφοίτους-ες, ερευνητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΑΔΑ:

  • σε εξ αποστάσεως  σεμινάριο με τίτλο «Θερμοκοιτίδα Δήμου Αιγάλεω – η ευκαιρία αξιοποίησης των καινοτόμων ιδεών και της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας», Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022,  14:00- 15:00
  • και σε μία περιήγηση στους χώρους της Θερμοκοιτίδας Αιγάλεω, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, 11:00-12:00

Στο σεμινάριο ο κος Απόστολος Σίγουρας, ο κος Γιώργος Μπελεσιώτης και η κα Θεώνη Καρλέση, εκπροσωπώντας το Hub Αιγάλεω, θα παρουσιάσουν το έργο και τις δυνατότητες συμμετοχής των ενδιαφερομένων στη Θερμοκοιτίδα. Συμμετέχοντες στο webinar μπορούν να είναι όλοι οι εν δυνάμει επωφελούμενοι της Θερμοκοιτίδας και απλοί ενδιαφερόμενοι, που έχουν μία καινοτόμο ιδέα και θέλουν να την αξιοποιήσουν.

Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του σεμιναρίου παρακαλούνται οι φοιτητές-ριες/απόφοιτοι-ες που ενδιαφέρονται για την παρακολούθηση του να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα. 

Δηλώσεις συμμετοχής:  https://forms.gle/seuBoBUKzvuUBMZw5

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως οπότε οι ενδιαφερόμενοι-ες θα ειδοποιηθούν σχετικά μέσω email για τον σύνδεσμο Ms Teams. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή και τη συνεργασία σας!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:
Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης και Καινοτομίας
Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα
Συνεδριακό Κέντρο-Αίθουσα 4
Π. Ράλλη & Θηβών 250, 12244 Αιγάλεω, Αθήνα, Ελλάδα

Τ: 210 5381295, 1105
Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://clio.uniwa.gr
Facebook: Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας ΠΑΔΑ

Την Πέμπτη 6/10/2022 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου της Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα υποδοχή και ενημέρωση των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 η πρώτη τελετή αναγόρευσης και καθομολόγησης διδάκτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Η αναγόρευση του Διδάκτορος Ανδρόνικου Λουκίδη, έγινε σε δημόσια συνεδρίαση της Συνέλευσης του Τμήματος Η.&Η.Μ. με την παρουσία  του πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, των τριών Αντιπρυτάνεων και του Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Καθηγητή Γεώργιου Ιωαννίδη.
Η τελετή αυτή αποτελεί ένα ορόσημο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής καθώς επιτυγχάνεται, μέσα στο αναμενόμενο χρονικό διάστημα, ένας ακόμη στόχος στην πορεία προς την αναγνώρισή του και την εμπέδωση της φυσιογνωμίας του ως ενός ακαδημαϊκού Ιδρύματος με υψηλή απόδοση τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον ερευνητικό τομέα. 


Η διδακτορική διατριβή του Ανδρόνικου Λουκίδη εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Διατάξεων και Υλικών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών με αντίστοιχες ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ και χρηματοδοτήθηκε μέσω της Πράξης «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές – κύκλος Β’» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση”.
Αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής ήταν ο προσδιορισμός της κρίσιμης κατάστασης σε ψαθυρά υλικά αξιοποιώντας δεδομένα ακουστικών εκπομπών.
Το πρόβλημα που μελετήθηκε άπτεται άμεσα ενός εκ των πλέον ζωτικών προβλημάτων και προκλήσεων της τρέχουσας επιστημονικής έρευνας όσον αφορά την αποκάλυψη κρυφών δεικτών προ-αστοχίας υλικών, όπως παράγωγα τσιμέντου, μάρμαρα και συνθετικά υλικά, τα οποία δέχονται μηχανικές καταπονήσεις, ως δομικά στοιχεία κατασκευών. Τα ακουστικά σήματα που εκπέμπονται όταν τα υλικά αυτά δέχονται μηχανικά ερεθίσματα ερευνήθηκαν υπό το πρίσμα σύγχρονων μεθόδων, όπως η ανάλυση στο πεδίο του φυσικού χρόνου (natural time, NT) και η εφαρμογή μεθοδολογιών μη-εκτατικής στατιστικής φυσικής (non-extensive statistical physics, NESP).
Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτυπώνονται σε 13 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και 10 παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και έχουν ήδη λάβει έναν αριθμό αναφορών από ομότιμους ερευνητές.
(Φωτογραφία: Ευτυχία Περιβολάρη)

Την Τρίτη 4/10/2022 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου της Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα ενημέρωση των φοιτητών του πενταετούς προγράμματος σπουδών, που θα εγγραφούν στο 7ο εξάμηνο το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, σχετικά με το περιεχόμενο των σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές κάθε κύκλου σπουδών ώστε να διευκολυνθούν στην επιλογή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση και εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής MSTeams με σύνδεση από τον ιδρυματικό λογαριασμό τους, από τον παρακάτω σύνδεσμο: Ενημέρωση για επιλογή κύκλου σπουδών.

Η ερευνητική αναφορά "Πανδημία Covid-19: Η εξ αποστάσεως διδασκαλία στο ελληνικό δημόσιο σχολείο", με τα αποτελέσματα πανελλήνιας επιστημονικής έρευνας που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του ΔΠΜΣ "Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση" όπου συμμετέχει το Τμήμα μας, είναι διαθέσιμη σε ελεύθερη πρόσβαση για τους ενδιαφερόμενους ερευνητές - εκπαιδευτικούς, στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ (http://icte.ecd.uoa.gr/images/announcements/covid19_report.pdf). 

Σελίδα 1 από 3

el_menu