ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΧΕΙΜ 24-25

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4777/2021 (ΦΕΚ 25/19-2-2021 τ.Α’) άρθρο 34 παρ.4 όπως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4957/2022 (ΦΕΚ 141/21-7-2022 τ.Α’) άρθρο 76 παρ. 4 «οι φοιτητές που δεν έχουν υπερβεί το ανώτατο όριο φοίτησης της παρ. 1 (8 έτη για τους φοιτητές που ακολουθούν το 5 ετές πρόγραμμα σπουδών ή 6 έτη για τους φοιτητές που ακολουθούν πρόγραμμα σπουδών Τ.Ε.Ι.), δύνανται, μετά από αίτησή τους προς την Γραμματεία του Τμήματος, να διακόψουν τη φοίτησή τους, για χρονική περίοδο που δεν υπερβαίνει τα (2) δύο έτη. Το δικαίωμα διακοπής της φοίτησης δύναται να ασκηθεί άπαξ ή τμηματικά για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον ενός (1) ακαδημαϊκού εξαμήνου, αλλά η διάρκεια της διακοπής δεν δύναται να υπερβαίνει αθροιστικά τα δύο (2) έτη αν χορηγείται τμηματικά. Η φοιτητική ιδιότητα αναστέλλεται κατά τον χρόνο διακοπής της φοίτησης και δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε καμία εκπαιδευτική διαδικασία. Το δικαίωμα της φοίτησης αναστέλλεται κατά τον χρόνο διακοπής της φοίτησης. Τα εξάμηνα που διαρκεί η διακοπή-αναστολή φοίτησης δεν προσμετρώνται στην ανώτατη διάρκεια φοίτησης.

Οι αιτήσεις για διακοπή-αναστολή φοίτησης (έντυπο για την αίτηση μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://eee.uniwa.gr/el/tmima/ait-ent-m : Γενική Αίτηση) υποβάλλονται από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες φοιτητές/τριες με e-mail από τον ακαδημαϊκό τους λογαριασμό στην Γραμματεία του Τμήματος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) μέχρι και τις 29/09/2024. Μετά τη λήξη της προθεσμίας καμία αίτηση για αναστολή-διακοπή φοίτησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο λόγος της διακοπής φοίτησης, το ακαδημαϊκό εξάμηνο έναρξης και η διάρκεια της αιτούμενης διακοπής σε ακαδημαϊκά εξάμηνα και να επισυνάπτεται αντίγραφο της ακαδημαϊκής ταυτότητας. Η ακαδημαϊκή ταυτότητα πρέπει να κατατίθεται αυτοπροσώπως στην Γραμματεία του Τμήματος ή να αποστέλλεται ταχυδρομικά κατόπιν της επιβεβαίωσης της διακοπής-αναστολής φοίτησης από τη Γραμματεία.

Πιθανοί λόγοι αίτησης για διακοπή φοίτησης:

  • υγείας του αιτούντος ή συγγενών,
  • στράτευσης,
  • οικονομικοί,
  • κοινωνικοί.

Μετά τη λήξη του διαστήματος της διακοπής των σπουδών οι φοιτητές/τριες οφείλουν να ενημερώνουν την Γραμματεία για την λήξη ή την συνέχιση της αναστολής τους αποστέλλοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι φοιτητές/τριες που προτίθενται να κάνουν αίτηση διακοπής-αναστολής φοίτησης δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν βεβαίωση φοίτησης για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο. Σε περίπτωση που κάποιος/α φοιτητής/τρια έχει λάβει βεβαίωση φοίτησης μαζί με την αίτηση για αναστολή-διακοπή φοίτησης υποχρεούται  να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στη Γραμματεία του Τμήματος ότι δεν θα κάνει χρήση της.

el_menu