Ανακοίνωση για την εξέταση φοιτητών που νόσησαν από SARS-CoV-2 κατά την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2022

Σε εφαρμογή της με Αρ. Πρωτ. : 2293 /Ζ1 10- 01-2022 Υπουργικής Απόφασης όπως επικαιροποιήθηκε με την 73010/Ζ1 14-6-2022, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών θα προγραμματίσει την εξέταση των μαθημάτων της περιόδου Ιουνίου 2022 για όσους φοιτητές δεν συμμετείχαν σε αυτή λόγω Covid-19.

Καλούνται οι φοιτητές που δεν συμμετείχαν σε εξετάσεις μαθημάτων λόγω ασθενείας από Covid 19 και όπως προβλέπεται από την νομοθεσία εάν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης ή αποδεικτικό θετικού PCR test και έχουν προβεί στην σχετική δήλωση στο edupass.gr να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

  1. Να επικοινωνήσουν άμεσα μετά τη διαπίστωση νόσησης, με τους διδάσκοντες των μαθημάτων των οποίων δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να δηλώσουν την πρόθεσή τους να εξεταστούν σ’ αυτά.
  2. Να εγγραφούν μέσω του συστήματος ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης eclass στο μάθημα «Εξέταση φοιτητών που ασθένησαν με Covid κατά τη διάρκεια της εξεταστικής» άμεσα, και μέσα σε διάστημα 5 ημερών από τη νόσοσή τους για να διατηρήσουν το δικαίωμα εξέτασης μετά την επικοινωνία με τον διδάσκοντα. Σημείωση: Η αποκλειστική προθεσμία των 5 ημερών δεν ισχύει για τα περιστατικά Covid που παρουσιάστηκαν πριν την παρούσα ανακοίνωση.
  3. Οι φοιτητές επιλέγοντας το πεδίο «εργασίες» θα βρουν αναρτημένη εργασία με τίτλο «Δήλωση μη συμμετοχής σε εξετάσεις».
  4. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανεβάσουν 2 αρχεία:
    1. Οποιοδήποτε από τα παραπάνω έγγραφα που να αποδεικνύουν τη νόσηση (πρέπει σαφώς να αναφέρεται η ημερομηνία νόσησης).
    2. Υπεύθυνη Δήλωση συμπληρωμένη σύμφωνα με την οποία θα βεβαιώνεται ότι i) ο φοιτητής δεν προσήλθε στα μαθήματα που θα αναφέρονται σε αυτή, ii) στα μαθήματα αυτά ο φοιτητής είχε το δικαίωμα να εξεταστεί με βάση τη δήλωση μαθημάτων όπως αυτή εμφανίζεται στο σύστημα της γραμματείας, iii) η εξέταση έγινε μέσα σε διάστημα 10 ημερών από την νόσηση του φοιτητή, iv) το πιστοποιητικό νόσησης που έχει επισυνάψει ο φοιτητής είναι αντίγραφο του πρωτότυπου που έχει στα χέρια του.

Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης βρίσκεται στο πεδίο έγγραφα του ίδιου μαθήματος.

Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της συλλογής των στοιχείων και τον έλεγχό τους από τη γραμματεία οι κατάλογοι των φοιτητών που δικαιούνται εξέταση θα χρησιμοποιηθούν για τον προγραμματισμό των αντίστοιχων εξετάσεων και ακολούθως οι φοιτητές θα ενημερωθούν από τους διδάσκοντες για την ημέρα και ώρα της εξέτασης.

Το σύστημα δήλωσης νόσησης με covid στο eclass θα παραμείνει ανοιχτό για τις σχετικές δηλώσεις μέχρι την Τετάρτη 13.7.2022 και ώρα 11.00 μμ.

el_menu