Αγαπητοί φοιτητές, 
  
Σας ενημερώνουμε, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/ Κλασική Κινητικότητα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προκηρύσσει θέσεις για ΣΠΟΥΔΕΣ για το Εαρινό Εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2024/2025
Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν από τη Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024 (10:00) μέχρι και τη Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024 (15:00), αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στον παρακάτω σύνδεσμο με τη διαδικασία που ακολουθεί. 
 • Ο φοιτητής ανοίγει τον σύνδεσμο:
 και συμπληρώνει τα βασικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, email, τμήμα, ημ. γέννησης, επίπεδο σπουδών, Αρ. Δελτίου Ταυτότητας) 
 • Αφού συμπληρώσει τα στοιχεία και επιλέξει καταχώρηση, θα του σταλεί στο email του ο κωδικός της αίτησής του.
 • Αφού λάβει το email με τον κωδικό της αίτησης, θα ανοίξει τον σύνδεσμο: 
και αφού συμπληρώσει το email και τον κωδικό αίτησης, θα ανοίξει η φόρμα από την οποία θα συμπληρώσει τα υπόλοιπα στοιχεία και θα υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2105385158 - Παυλίδη Έλενα (Για τις Σχολές: Μηχανικών και Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών) 
  
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2105385171 - Δαλέζιος Γιώργος (Για τις Σχολές: Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας, Επιστημών Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας)
  
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά την επισυναπτόμενη προκήρυξη, καθώς και τις επισυναπτόμενες οδηγίες, προκειμένου να συμπληρώσουν την online αίτηση

Αγαπητοί φοιτητές, 

σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/ Κλασική Κινητικότητα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προκηρύσσει θέσεις βραχυχρόνιας κινητικότητας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Οι θέσεις αφορούν αποκλειστικά τον 3ο Κύκλο Σπουδών (Υποψήφιοι Διδάκτορες).

Θα δοθεί προτεραιότητα σε αιτήσεις που συνοδεύονται από επιστολή πρόσκλησης από επιβλέποντα Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής (invitation letter) και πλάνο δραστηριοτήτων. Σημαντική προϋπόθεση για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι η ύπαρξη μιας τουλάχιστον δραστηριότητας η οποία να απονείμει τουλάχιστον τρία (3) ECTS.

Πληροφορίες για την βραχυχρόνια κινητικότητα μπορείτε να βρείτε εδώ:

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την σχετική προκήρυξη και την αντίστοιχη αίτηση από εδώ:

Κατεβάστε την προκήρυξη θέσεων πρακτικής άσκησης για το εαρινό εξάμηνο 2023-2024 από εδώ.

Η ημερομηνία έναρξης των μετακινήσεων των φοιτητών θα είναι από 01/03/2024 έως 01/06/2024 σε χώρες της Ε.Ε. με δυνατότητα χρηματοδότησης από 2 έως 3 μήνες, ενώ κάθε μετακίνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 31/7/2024.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές αφού μελετήσουν προσεκτικά την παρούσα Προκήρυξη, είναι απαραίτητο να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, https://erasmus.uniwa.gr/omilos-praktikis-askisis/vasikes-plirofories/  για κάθε πληροφορία καθώς και για τα έγγραφα που πρέπει να καταθέσουν  https://erasmus.uniwa.gr/omilos-praktikis-askisis/aparaitita-eggrafa/  

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στις Γραμματείες των Τμημάτων  από 12/10/2023 έως 06/11/2023. Όλα τα έγγραφα που ζητούνται πρέπει να έχουν συμπληρωθεί ηλεκτρονικά.

Κατεβάστε την προκήρυξη θέσεων πρακτικής άσκησης για το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024 από εδώ.

 Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά δραστηριότητες με έναρξη κινητικότητας από   01/09/2023  έως  29/02/2024, με δυνατότητα χρηματοδότησης από 2 έως 6 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενες φοιτήτριες και οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές, αφού μελετήσουν προσεκτικά την παρούσα Προκήρυξη, είναι απαραίτητο να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, https://erasmus.uniwa.gr/omilos-praktikis-askisis/vasikes-plirofories/  για κάθε πληροφορία καθώς και για τα έγγραφα που πρέπει να καταθέσουν  https://erasmus.uniwa.gr/omilos-praktikis-askisis/aparaitita-eggrafa/

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στις Γραμματείες των Τμημάτων  από 28/04/2023 έως 22/05/2023. Όλα τα έγγραφα που ζητούνται πρέπει να έχουν συμπληρωθεί ηλεκτρονικά.

Δεν θα γίνουν δεκτές αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 22/05/2023.

Στα πλαίσια του Erasmus+ θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιό μας η Prof. Markéta Držková από το University of Pardubice, Τσεχία.

Hαναφερόμενη επιστήμονας θα δώσει διάλεξη στο ακόλουθο θέμα, το οποίο εντάσσεται στο ερευνητικό της πεδίο:

Thermochromic systems

Types and working mechanisms | Applications – from time–temperature indicators to smart materials | Characterisation of a dynamic colour change

Abstract:

The lecture reviews the materials with thermochromic behaviour, explains their principles and presents various examples of their application. The main focus is on three groups of thermochromic systems with different compositions and application fields: three-component thermochromic systems based on leuco dyes, alumina-based plasma-sprayed thermochromic coatings, and thermochromic polymer coatings with aggregachromic colourants. The lecture also discusses the characterisation methods for a dynamic colour change in the case of thermochromic samples in different forms and with different operating temperatures.

Η διάλεξη κατόπιν λήψης των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19 και την αποφυγή συγχρωτισμού θα γίνει αποκλειστικά και μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης με χρήση της πλατφόρμας Microsoft Teams την Τετάρτη 22/9/2021, 19:00 στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Marketa Drzkova – Erasmus+ Lecture – 22/9/21, 19:00

Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά δραστηριότητες  κινητικότητας με ημερομηνία έναρξης από 01/09/2021 έως 28/02/2022, με δυνατότητα χρηματοδότησης από 2 έως 6 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά την παρούσα Προκήρυξη ενώ είναι απαραίτητο να συμβουλεύονται για κάθε πληροφορία την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, https://erasmus.uniwa.gr/omilos-praktikis-askisis/vasikes-plirofories/ 

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στην Γραμματεία του Τμήματος και ξεκινά την Τετάρτη 12/05/2021 και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 7/06/2021.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δηλώσουν συμμετοχή οι φοιτητές είναι να έχουν εξασφαλίσει αποδοχή (acceptance letter / mail) από φορέα του εξωτερικού.

Αγαπητοί φοιτητές,

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για Σπουδές στo πλαίσιo του προγράμματος ERASMUS+/ Κλασική Κινητικότητα για το Χειμερινό Εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2021-2022.

Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν έως την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 (17:00μ.μ.), αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και πιο συγκεκριμένα:

για τις Σχολές:

 1. i) Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, ii) Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας και iii) Επιστημών Τροφίμων, στον παρακάτω σύνδεσμo:

https://cloud-services.anova.gr/ErasmusApplications/GR_KA/?HEI=UWA_C1&AcadYear=2021&MobType=SMS&Activity=KA103&Flow=O  

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 5385178 (Κανελλοπούλου Μαντώ)

ενώ για τις Σχολές:

 1. i)  Μηχανικών, ii) Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών και iii) Δημόσιας Υγείας, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://cloud-services.anova.gr/ErasmusApplications/GR_KA/?HEI=UWA_C2&AcadYear=2021&MobType=SMS&Activity=KA103&Flow=O  

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 5381734 (Παυλίδη Έλενα)

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά την επισυναπτόμενη προκήρυξη, καθώς και τις επισυναπτόμενες οδηγίες, προκειμένου να συμπληρώσουν την online αίτηση. Είναι απαραίτητο να συμβουλεύονται για κάθε πληροφορία, καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά την ιστοσελίδα του γραφείου μας:  http://erasmus.uniwa.gr 

Πριν την υποβολή της αίτησης παρακαλούμε να σημειωθεί ότι, λόγω της πανδημίας COVID19: 

 • Η υλοποίηση των μετακινήσεων θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα προκύψουν λόγω της πανδημίας. 
 • Ενθαρρύνονται οι εικονικές δραστηριότητες ή μικτές (με έναρξη εικονικά) δραστηριότητες. 
 • Τυχόν φυσικές κινητικότητες θα πραγματοποιούνται με αποκλειστική ευθύνη των μετακινούμενων και εφόσον επιτρέπονται οι μετακινήσεις προς τις χώρες υποδοχής. 
 • Άτομα που, ασχέτως των προτροπών του Ιδρύματος, επιθυμούν να πραγματοποιήσουν φυσική μετακίνηση θα μπορούν να το κάνουν, τηρουμένων όλων των απαραίτητων κανονισμών/ περιορισμών από τις χώρες υποδοχής, την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ε.Ο.Δ.Υ. 
 • Οι ενδιαφερόμενοι/συμμετέχοντες υποχρεούνται να ενημερώνονται και να τηρούν τα μέτρα που προβλέπονται από την εκάστοτε χώρα υποδοχής, αλλά και τυχόν διαδικασίες αυτοπεριορισμού που απαιτούνται κατά την επιστροφή τους. 
 • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να συμβουλεύονται με ιδιαίτερη προσοχή τις ιστοσελίδες: https://reopen.europa.eu/en, https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/ και https://covid19.gov.gr/, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή ενήμεροι αναφορικά με το εάν επιτρέπεται και τι ακριβώς συνεπάγεται μια φυσική μετακίνηση τους προς οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. 

Τα γραφεία Erasmus των δύο Πανεπιστημιουπόλεων είναι στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφόρηση.

Αγαπητοί φοιτητές,

Σας ενημερώνουμε, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/ Κλασική Κινητικότητα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προκηρύσσει θέσεις ΣΠΟΥΔΩΝ για τους φοιτητές του, για το Χειμερινό Εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2021-2022.

Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 (15:00μ.μ.) μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 (17:00μ.μ.), αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και πιο συγκεκριμένα:

για τις Σχολές:

 1. i)Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, ii) Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας και iii) Επιστημών Τροφίμων, στον παρακάτω σύνδεσμo

https://cloud-services.anova.gr/ErasmusApplications/GR_KA/?HEI=UWA_C1&AcadYear=2021&MobType=SMS&Activity=KA103&Flow=O  

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 5385178 (Κανελλοπούλου Μαντώ)

ενώ για τις Σχολές:

 1. i) Μηχανικών, ii) Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών και iii) Δημόσιας Υγείας,στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://cloud-services.anova.gr/ErasmusApplications/GR_KA/?HEI=UWA_C2&AcadYear=2021&MobType=SMS&Activity=KA103&Flow=O  

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 5381734 (Παυλίδη Έλενα)

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά την επισυναπτόμενη προκήρυξη, καθώς και τις επισυναπτόμενες οδηγίες, προκειμένου να συμπληρώσουν την online αίτηση. Είναι απαραίτητο να συμβουλεύονται για κάθε πληροφορία, καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά την ιστοσελίδα του γραφείου μας:  http://erasmus.uniwa.gr 

Πριν την υποβολή της αίτησης παρακαλούμε να σημειωθεί ότι, λόγω της πανδημίας COVID19: 

 • Η υλοποίηση των μετακινήσεων θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα προκύψουν λόγω της πανδημίας. 
 • Ενθαρρύνονται οι εικονικές δραστηριότητες ή μικτές (με έναρξη εικονικά) δραστηριότητες. 
 • Τυχόν φυσικές κινητικότητες θα πραγματοποιούνται με αποκλειστική ευθύνη των μετακινούμενων και εφόσον επιτρέπονται οι μετακινήσεις προς τις χώρες υποδοχής. 
 • Άτομα που, ασχέτως των προτροπών του Ιδρύματος, επιθυμούν να πραγματοποιήσουν φυσική μετακίνηση θα μπορούν να το κάνουν, τηρουμένων όλων των απαραίτητων κανονισμών/ περιορισμών από τις χώρες υποδοχής, την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ε.Ο.Δ.Υ. 
 • Οι ενδιαφερόμενοι/συμμετέχοντες υποχρεούνται να ενημερώνονται και να τηρούν τα μέτρα που προβλέπονται από την εκάστοτε χώρα υποδοχής, αλλά και τυχόν διαδικασίες αυτοπεριορισμού που απαιτούνται κατά την επιστροφή τους. 
 • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να συμβουλεύονται με ιδιαίτερη προσοχή τις ιστοσελίδες: https://reopen.europa.eu/en, https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/ και https://covid19.gov.gr/, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή ενήμεροι αναφορικά με το εάν επιτρέπεται και τι ακριβώς συνεπάγεται μια φυσική μετακίνηση τους προς οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. 

Οδηγίες για φοιτητές

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕRASMUS+

Τα γραφεία Erasmus των δύο Πανεπιστημιουπόλεων είναι στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφόρηση

Σελίδα 1 από 2

el_menu