Σχέδιο/Πρωτόκολλο Διαχείρισης Πιθανά Ύποπτου ή Επιβεβαιωμένου Κρούσματος COVID-19.
Υγειονομικοί υπεύθυνοι τμήματος: Αντώνιος Μορώνης, Δημήτριος Καλύβας

Σχέδιο/Πρωτόκολλο Διαχείρισης Πιθανά Ύποπτου ή Επιβεβαιωμένου Κρούσματος COVID-19.
Υγειονομικοί υπεύθυνοι τμήματος: Αντώνιος Μορώνης, Δημήτριος Καλύβας

Σχέδιο/Πρωτόκολλο Διαχείρισης Πιθανά Ύποπτου ή Επιβεβαιωμένου Κρούσματος COVID-19.
Υγειονομικοί υπεύθυνοι τμήματος: Δημήτριος Καλύβας, Χρήστος Χωριανόπουλος

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ του ΠΑΔΑ;

Στελέχωση – βιωσιμότητα – διασφάλιση αποφοίτων:

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι το μεγαλύτερο και πληρέστερα στελεχωμένο Τμήμα του Πανεπιστημίου και ένα από τα πληρέστερα στελεχωμένα Τμήματα Μηχανικών της χώρας.

Διαθέτει εξήντα δύο (62) μέλη Δ.Ε.Π. (μόνιμο ακαδημαϊκό προσωπικό) όλων των βαθμίδων, τα οποία καλύπτουν τις διδακτικές ανάγκες των διαλέξεων όλων των μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών και τα οποία επικουρούνται στο έργο τους από ένδεκα (11) μέλη Ε.ΔΙ.Π., εννέα (9) μέλη Ε.Τ.Ε.Π. και από μικρό αριθμό εκτάκτων διδασκόντων, για τις ανάγκες των εργαστηριακών κυρίως μαθημάτων. Εξασφαλίζεται έτσι η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη διδασκαλία σε κάθε εξάμηνο σπουδών αλλά και η βιωσιμότητα του Τμήματος, γεγονός σημαντικό για τους αποφοίτους του.

Εκπαίδευση – πενταετείς σπουδές μηχανικού:

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών προσφέρει σπουδές σε ένα ευρύ γνωστικό αντικείμενο, στο οποίο η έρευνα και η καινοτομία παράγουν διαρκώς νέα και εντυπωσιακά αποτελέσματα που επηρεάζουν άμεσα τόσο την παραγωγή και την οικονομία όσο και την καθημερινή ζωή. Χάρις στα υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα του προσωπικού του, το συγκεκριμένο Τμήμα διατηρείται στην αιχμή της επιστήμης και της τεχνολογίας στο γνωστικό αυτό αντικείμενο και παρέχει πενταετείς σπουδές που προετοιμάζουν, θεωρητικά και πρακτικά, τους αποφοίτους να ανταποκριθούν πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Δείτε εδώ το Πρόγραμμα Σπουδών Μηχανικού πέντε (5) ετών που προσφέρει το Τμήμα.

Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός:

Το Τμήμα είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα του ΠαΔΑ (Θηβών 250 και Π. Ράλλη, Αιγάλεω 12244), περιοχή με καλή πρόσβαση από τις Λεωφόρους Κηφισού, Π. Ράλλη και Θηβών, που εξυπηρετείται από το Αττικό Μετρό – στάση Αιγάλεω, από οκτώ (8) λεωφορειακές γραμμές και μία (1) γραμμή τρόλλεϋ. Όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται στις αίθουσες και τα εργαστήρια του Τμήματος, στα κτίρια Α, Β και Ζ της Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα, ελαχιστοποιώντας την απώλεια χρόνου των φοιτητών για μετακινήσεις. Το Τμήμα διαθέτει πλέον των τριάντα (30) χώρων όπου λειτουργούν άρτια εξοπλισμένα και ασφαλή εργαστήρια, στα οποία πραγματοποιούνται όλες οι εργαστηριακές ασκήσεις των μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών. Στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα διατίθενται επίσης Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο, Φοιτητικό Εστιατόριο, Κυλικεία, Γυμναστήριο και ανοικτά γήπεδα άθλησης καθώς και Βιβλιοπωλείο. Επίσης λειτουργεί σημείο διανομής συγγραμμάτων του συστήματος ΕΥΔΟΞΟΣ, για την διευκόλυνση των φοιτητών στην παραλαβή των συγγραμμάτων κάθε εξαμήνου.

Μεταπτυχιακές Σπουδές:

Το Τμήμα οργανώνει πέντε (5) αυτοδύναμα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στα οποία φοιτούν σήμερα περίπου εκατό (100) μεταπτυχιακοί φοιτητές. Τα ΠΜΣ προσφέρονται είτε

χωρίς τέλη φοίτησης, είτε με χαμηλά τέλη φοίτησης και αρκετοί φοιτητές υποστηρίζονται με υποτροφίες:

· ΠΜΣ στη «Διαχείριση και Βελτιστοποίηση Ενεργειακών Συστημάτων»

· ΠΜΣ στο «Διαδίκτυο των Πραγμάτων και Ευφυή Περιβάλλοντα»

· ΠΜΣ στις «Τεχνολογίες Ήχου, Βίντεο και Μετάδοσης»

· ΠΜΣ στις «Επικοινωνίες και Δίκτυα Δεδομένων»

· ΠΜΣ στις «Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Επιστήμες μέσω Έρευνας»

Επίσης, το Τμήμα συμμετέχει στο Διιδρυματικό ΠΜΣ που συντονίζεται από το ΕΚΠΑ – ΤΕΑΠΗ (διαρκής συνεργασία από το 2005):

· ΔΠΜΣ στις «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» Website: http://www.icte.ecd.uoa.gr

Τέλος, από το 2020 το Τμήμα από κοινού με το Τμήμα Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του ΠΑΔΑ προσφέρουν το Διατμηματικό ΠΜΣ:

· ΔΠΜΣ στην «Τεχνητή Νοημοσύνη και Βαθιά Μάθηση» Website: http://aidl.uniwa.gr

Διδακτορικές Σπουδές:

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών πρωτοπορεί και στην προσφορά σπουδών 3ου κύκλου (Διδακτορικό Δίπλωμα): σήμερα στο Τμήμα εκπονούν έρευνα πενήντα (50) Υποψήφιοι Διδάκτορες, υπό την επίβλεψη των μελών ΔΕΠ του Τμήματος. Οι Υποψήφιοι Διδάκτορες αποτελούν το φυτώριο των νέων επιστημόνων και ερευνητών του Τμήματος, και εμπλέκονται ενεργά στην έρευνα και την εκπαίδευση που παρέχεται από το Τμήμα. Νέες θέσεις υποψηφίων διδακτόρων προκηρύσσονται συστηματικά δύο (2) φορές το χρόνο (Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο). Δείτε εδώ τον Κανονισμό των Διδακτορικών Σπουδών.

Έρευνα :

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών δραστηριοποιείται στην έρευνα και την καινοτομία, με ισχυρή παρουσία και συνεργασίες σε εθνικό (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», HETiA, ΚΑΠΕ, ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ, κ.α.) και διεθνές επίπεδο (πρόγραμμα-πλαίσιο Horizon 2020, Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN, Columbia University, Carnegie Mellon University, κ.α.). Είναι το πρώτο ελληνικό Τμήμα ΑΕΙ που συμμετέχει ως Associated Technical Institute στην διεθνή ομάδα του πειράματος ATLAS του CERN, με αντικείμενο την ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ανιχνευτών. Διαθέτει ένδεκα (11) θεσμοθετημένα Ερευνητικά Εργαστήρια (δείτε εδώ πληροφορίες για το καθένα από αυτά), στις δραστηριότητες των οποίων εμπλέκει ενεργά τους φοιτητές του ήδη από το προπτυχιακό επίπεδο σπουδών.

Διεθνής/ευρωπαϊκή προοπτική:

Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται για την προετοιμασία της διεθνούς/ευρωπαϊκής επιστημονικής ή επαγγελματικής προοπτικής των αποφοίτων, μέσα από την υιοθέτηση του ευρωπαϊκού συστήματος μεταφοράς πιστωτικών μονάδων (ECTS), τη συμμετοχή στα προγράμματα εκπαιδευτικών ανταλλαγών (ERASMUS) αλλά και επιμέρους διμερείς συνεργασίες με χώρες ή ιδρύματα που διακρίνονται στις σπουδές Μηχανικών (Γερμανία – DAAD, Ιαπωνία, Κορέα, κ.α.). Το Τμήμα ενθαρρύνει τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό του να συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα ERASMUS Διεθνούς Κινητικότητας και ERASMUS Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα το Τμήμα της Σχολής Μηχανικών με τις περισσότερες ανταλλαγές, τόσο για Εκπαίδευση (Learning Agreements) όσο και για Πρακτική Άσκηση τελειοφοίτων (Τraining Agreements).

home page buttons

Ανακοινώσεις

  1. Γραμματείας
  2. Μαθημάτων
  3. Προκηρύξεις
  4. Πρακτικής Άσκησης
next
prev

el_menu