Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι μέλος της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.) από το 2014-15 (http://www.hsia.gr/en/about-hsia/our-members/15-general.html ).
Η Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (Hellenic Semiconductor Industry Association - HSIA) δημιουργήθηκε το 2005 σαν μία μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα ένωση εταιριών για να εκπροσωπήσει τον αναπτυσσόμενο στην Ελλάδα κλάδο της Μικροηλεκτρονικής. Η ΕΝΕΒΗ περιλαμβάνει 50 βιομηχανικά μέλη και πάνω από 30 πανεπιστήμια και ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ΕΝΕΒΗ είναι ενεργό μέλος της European Semiconductor Industry Association (ESIA) και της Global Semiconductor Alliance (GSA).
Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι μέλος του CORALLIA gi-cluster από το 2014
(http://www.gi-cluster.gr/el/about-gi-cluster/industry/item/42-20.html )
Το gi-Cluster είναι το πρώτο cluster δημιουργικών βιομηχανιών που συστήθηκε στην Ελλάδα. Στους κόλπους του συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους εταιρείες, ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών με στόχο τη δημιουργία εγχώριας αλυσίδας αξίας για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών προϊόντων νέων τεχνολογιών με προορισμό τη διεθνή αγορά.
Από την ίδρυσή του το 2012 μέχρι σήμερα, το Corallia λειτουργεί ως συντονιστής (cluster facilitator) του gi-Cluster και ενορχηστρώνει το σύνολο των πρωτοβουλιών και των δράσεων που υλοποιούνται με γνώμονα την αποστολή του για τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού οικοσυστήματος καινοτομίας που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανέλκυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας παγκοσμίως.
Σε συγχρονισμό με τις διεθνείς αρχές ανάπτυξης και διαχείρισης cluster, όπως εισήχθησαν στην Ελλάδα από το Corallia, το gi-Cluster λειτουργεί με απώτερο σκοπό την πραγμάτωση του οράματος «Δημιουργούμε τοπικά και Συναγωνιζόμαστε διεθνώς» και στην καθιέρωση του μηνύματος «Καινοτομία Designed in Greece».
Η οργανωμένη καθοδήγηση και υποστήριξη των μελών του gi-Cluster, έτσι όπως έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την ομάδα διαχείρισης φιλοδοξεί να πετύχει:
- βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βελτίωση επιχειρηματικών δεικτών όπως: παραγωγικότητα, κύκλος εργασιών, εξαγωγές κ.α.
- αύξηση απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,
- ενίσχυση διεθνούς παρουσίας και προσανατολισμού, αξιοποιώντας το ισχυρό διεθνές δικτύου που διαθέτει ο συντονιστής του gi-Cluster,
- βελτίωση ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικής ετοιμότητας.